Iata o reteta simpla si delicioasa: ciorba de legume. Ingrediente: 2cepe, 3 cartofi, 2 ardei, 1 telina, 1 pastarnac, 1 morcov, 3 rosii, pastai, bors, paste, sare, leustean. Preparare: Se pun legumele la fiert in apa taiate marunt, se adauga
Ingrediente: 1 litru de apa, 1 kg de zahar, 1 pliculet de sara de lamaie, gutui Mod de preparare: Se pune intr-o cratita pe foc la fiert apa si zaharul pana ce se leaga. Gutuiele se spala se curata
Astazi m-a uimit tare mult cel mic ….a vazut o para in fructiera si mi-a cerut una….eu i-am dat…a rasucit-o el pe toate partile si nu reusea sa o inceapa asa ca mi-a adus-o si mi-a spus TAIE…..m-a facut sa
Ingrediente: 1 kg de carne tocata amestec, o jumatate de cana de orez, 2 cepe, cimbru, piper, un ou, bulion, foi de varza murata Mod de preparare: Se pun carnea, orezul, ceapa taiata marunt, oul, sare, piper, intr-un bol
Ingrediente: 1kg de burta de vita fiarta, 1kg de smantana, 5 oua, 1 ardei, 1 telina, 1ceapa, 1 cartof, otet, usturoi, sare. Mod de preparare: Se fierb legumele si se paseaza, se amesteca smantana cu ouale apoi se adauga
Ingrediente: o jumatate de kg de fasole boabe, 3 cepe, sare, 100ml apa minerala Mod de preparare: Fasolea se opareaste si se pune la fiert, preferabil in 3 randuri de ape, pentru a evita balonarea, iar la ultima apa
Ingrediente:
2 cepe, 2 ardei, 3 cartofi, un dovlecel, 4 rosii, 200 g de pastai, patrunjel, sare, piper
Ingrediente: 1l lapte, 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de ulei, faina. Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina pana compozitia capata consistenta dar nu foarte
Ingrediente: 1kg de cartofi, 2 cepe, bulion, 0 frunza de dafin, piper, sare, marar. Mod de preparare: se caleste ceapa in ului incins, se adauga apa si se pun cartofii si frunza de dafin, se fierbe si la sfarsit se
Ingrediente: 1kg de faina, 500ml apa calda, 4linguri de zahar, 1 cub de drojdie, zahar pudra. Mod de preparare: se pune intr-un bol drojdia si zaharul si se freaca apoi se adauga apa calda. Faina se pune intr-un bol mai
Ingrediente: bucati de peste novac, 1 morcov, o telina mica, 1 ceapa, 1 pastarnac, bors, sare, leustean Mod de preparare: se fierb legumele taiate marunt, apoi se adauga pestele si borsul, sare dupa gust. se pune leustean verde taiat marunt
Ingrediente: -pentru foi : 2 oua,7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei, 7 linguri de lapte, o lingurita de amoniac stins in otet, faina cat cuprinde -pentru crema: 1 l de lapte, 2 pachete praf de budinca de ciocolata,
Ingrediente: 2 cepe, 2 ardei, 3 cartofi, bulion, sare, piper, patrunjel si un piept de pui. Mod de preparare: se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul impreuna cu piepul taiat cuburi. Apoi se adauga apa
Ingrediente: carne de gaina sau cocos, 1 ceapa, un ardei, un morcov, 2 cartofi, telina, leustean, sare, bors, bulion. Mod de preparare: Se opareste carnea de gaina sau de cocos si se pune la fiert. Cand fierbe se
Ingrediente: 4 pulpe, ulei, faina, bulion, usturoi, sare, piper Mod de preparare: Se fierb pulpele apoi se calesc (se evita prajirea intensa, nefiind sanatoasa pentru stomac). Se adauga faina si bulionul peste carnea de pui calita si se stinge
Ingrediente: 1 lintru lapte, 8 oua, 5 linguri de zahar, o esenta de rom Mod de preparare: se pune zaharul intr-o cratita, se topeasca apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat ouala cu laptele si cu estenta de
Ingrediente pentru 4 portii: o jumatate de punga de spaghete, 500g de branza,5 oua Mod de preparare: se fierb spaghetele cu putina sare 10 minute, apoi se baga la jet de apa rece, braza se rade. se pun intr-o tava
Ingrediente: 10 oua, 10 linguri de apa, un praf de copt, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de faina, 5 piersici Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu zaharul; se adauga praful de cop