mioara_milea, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 4 din 4
Ultimele

mioara_milea

sfatulparintilor.ro - supa de legume - stockfreeimages.com

Ciorba de legume

Iata o reteta simpla si delicioasa: ciorba de legume. Ingrediente: 2cepe, 3 cartofi, 2 ardei, 1 telina, 1 pastarnac, 1 morcov, 3 rosii, pastai, bors, paste, sare, leustean. Preparare: Se pun legumele la fiert in apa taiate marunt, se adauga

17 noiembrie 2011

Dulceata de gutui

Ingrediente: 1 litru de apa, 1 kg de zahar, 1 pliculet de sara de lamaie, gutui   Mod de preparare: Se pune intr-o cratita pe foc la fiert apa si zaharul pana ce se leaga. Gutuiele se spala se curata

17 noiembrie 2011

Teo

Astazi m-a uimit tare mult cel mic ….a vazut o para in fructiera si mi-a cerut una….eu i-am dat…a rasucit-o el pe toate partile si nu reusea sa o inceapa asa ca mi-a adus-o si mi-a spus TAIE…..m-a facut sa

12 noiembrie 2011

Sarmale

Ingrediente: 1 kg de carne tocata amestec, o jumatate de cana de orez, 2 cepe, cimbru, piper, un ou, bulion, foi de varza murata   Mod de preparare: Se pun carnea, orezul, ceapa taiata marunt, oul, sare, piper, intr-un bol

08 noiembrie 2011

Ciorba de burta

Ingrediente: 1kg de burta de vita fiarta, 1kg de smantana, 5 oua, 1 ardei, 1 telina, 1ceapa, 1 cartof, otet, usturoi, sare.   Mod de preparare: Se fierb legumele si se paseaza, se amesteca smantana cu ouale apoi se adauga

08 noiembrie 2011

Fasole batuta

Ingrediente: o jumatate de kg de fasole boabe, 3 cepe, sare, 100ml apa minerala   Mod de preparare: Fasolea se opareaste si se pune la fiert, preferabil in 3 randuri de ape, pentru a evita balonarea, iar la ultima apa

08 noiembrie 2011
sfatulparintilor.ro-retete-tocanita-stockfreeimages.com

Ghiveci de legume (mancare de post)

Ingrediente:

2 cepe, 2 ardei, 3 cartofi, un dovlecel, 4 rosii, 200 g de pastai, patrunjel, sare, piper

06 noiembrie 2011

Clatite cu dulceata

Ingrediente: 1l lapte, 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de ulei, faina.     Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina pana compozitia capata consistenta dar nu foarte

04 noiembrie 2011

Mâncărică de cartofi

Ingrediente: 1kg de cartofi, 2 cepe, bulion, 0 frunza de dafin, piper, sare, marar. Mod de preparare: se caleste ceapa in ului incins, se adauga apa si se pun cartofii si frunza de dafin, se fierbe si la sfarsit se

01 noiembrie 2011

Gogosi simple

Ingrediente: 1kg de faina, 500ml apa calda, 4linguri de zahar, 1 cub de drojdie, zahar pudra. Mod de preparare: se pune intr-un bol drojdia si zaharul si se freaca apoi se adauga apa calda. Faina se pune intr-un bol mai

31 octombrie 2011

Ciorba de peste

Ingrediente: bucati de peste novac, 1 morcov, o telina mica, 1 ceapa, 1 pastarnac, bors, sare, leustean Mod de preparare: se fierb legumele taiate marunt, apoi se adauga pestele si borsul, sare dupa gust. se pune leustean verde taiat marunt

23 octombrie 2011

Foi cu crema de budinca

Ingrediente: -pentru foi : 2 oua,7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei, 7 linguri de lapte, o lingurita de amoniac stins in otet, faina cat cuprinde -pentru crema: 1 l de lapte, 2 pachete praf de budinca de ciocolata,

21 octombrie 2011

Tocanita cu piept de pui

Ingrediente: 2 cepe, 2 ardei, 3 cartofi, bulion, sare, piper, patrunjel si un piept de pui.   Mod de preparare: se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul impreuna cu piepul taiat cuburi. Apoi se adauga apa

20 octombrie 2011

Ciorba de gaina

  Ingrediente: carne de gaina sau cocos, 1 ceapa, un ardei, un morcov, 2 cartofi, telina, leustean, sare, bors, bulion.   Mod de preparare: Se opareste carnea de gaina sau de cocos si se pune la fiert. Cand fierbe se

20 octombrie 2011

Ostropel de pui

Ingrediente: 4 pulpe, ulei, faina, bulion, usturoi, sare, piper   Mod de preparare: Se fierb pulpele apoi se calesc (se evita prajirea intensa, nefiind sanatoasa pentru stomac). Se adauga faina si bulionul peste carnea de pui calita si se stinge

18 octombrie 2011

Crema de zahar ars

Ingrediente: 1 lintru lapte, 8 oua, 5 linguri de zahar, o esenta de rom Mod de preparare: se pune zaharul intr-o cratita, se topeasca apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat ouala cu laptele si cu estenta de

16 octombrie 2011

Spaghete cu braza

Ingrediente pentru 4 portii: o jumatate de punga de spaghete, 500g de branza,5 oua Mod de preparare: se fierb spaghetele cu putina sare 10 minute, apoi se baga la jet de apa rece, braza se rade. se pun intr-o tava

16 octombrie 2011

Tarta de piersici

Ingrediente: 10 oua, 10 linguri de apa, un praf de copt, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de faina, 5 piersici   Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu zaharul;  se adauga praful de cop

14 octombrie 2011