ingrediente 500g carne tocata 1 ceapa. 1 morcov, 2 cartofi orez cimbru, sare, bors,leustean mod de preparare se spala si se toaca legumele apoi se pun la fiert, se adauga orezul si cand sunt aproape fierte se adauga perisoarele, apoi
Pentru desert va propunem o placinta cu branza dulce. Sanatoasa si savuroasa, aceasta reteta va fi pe placul tuturor membrilor familiei. Pofta buna! Ingrediente: 1 kg de faina 4 oua un cub de drojdie 150 g unt zahar
Ingrediente: 250 de g de sunca de pasare 1 morcov 250g telina 100g porumb 100g iaurt 2 linguri de zeama de lamaie 1 lingura ulei de masline 1 legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Se taie legumele
Iata o reteta delicioasa si foarte sanatoasa. Poate fi si o gustare ideala pentru copii, cand vin de la scoala, dar si o idee pentru pachetul pentru birou.
Pentru ca e ziua Sf. Ion, trebuie sarbatorita ca atare. Chiar daca n-aveti pe nimeni care sa poarte numele Sfantului, este ultima sarbatoare de iarna si nu trebuie ratat prilejul pentru a va rasfata si culinar familia. NU UITATI!
Va prezentam o reteta delicioasa si mai ales sanatoasa care poate fi oricand alegerea perfecta pentru o cina in familie, mai ales in zilele de sarbatoare.
Ingrediente: 500g file de piept de pui 500g ciuperci 200g arpagic 1 morcov 1 lingura faina 200ml supa de legume ulei, sare,piper Mod de preparare: Se spala pieptul de pui, se presara cu sare si piper si se taie
Ingrediente: 1 kg de sfecla 100ml otet de mere 3-4 linguri ulei sare Mod de preparare: Se spala sfecla si se pune sa se coaca intr-o tava la foc mediu aproximativ o ora. Dupa ce s-a copt, o lasi
Ingrediente: 1 kg de muschi de vitel 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina 2 cepe 2 cartofi 1 pastarnac 1 legatura de patrunjel Pentru taitei: 2 oua 200-250 g faina 1 praf de sare Mod de preparare:
Concursul special de sarbatori oferit de Sfatulparintilor.ro si Secom constand in retete sanatoase pornind de la provocarea: Gatesti sanatos, esti sanatos este in plina desfasurare. Iata un nou exemplu delicios de reteta sosita de la un membru al comunitatii noastre, menita sa inspire familiile sa aleaga sa prepare variante sanatoase de retete pentru aceasta perioada a anului: Peste cu masline.
Ingrediente:
300g muschi de vitel
300g fasole verde
2 ardei
1 legatura de patrunjel
1 ingura ulei de masline
2 linguri de mazare
piper, maghiran, sare
Ingrediente: 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 300g conopida 100 g broccoli 200g mazare boabe si fasole verde 1 lamaie 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se spala si se curata legumele, se fierb, se scurg si
Ingrediente: 300g carne de vita 1 lingurita de gris 1 felie de paine uscata 1 ou 1 lingurita de patrunjel sare Pentru sos: 4 mere mari, 1/2 l apa, 1 lingurita amidon, zahar Mod de preparare: Merele se decojesc
Ingrediente: 100g unt 5 linguri faina 2 l apa 4 legaturi de marar verde 200ml smantana 250g cas sau cascaval zeama de la o jum de lamaie sare Mod de preparare Se topeste untul int-un vas la foc mic,
Ingrediente: pentru galuste 1/4l lapte 60g unt sare 2 linguri rozmarin uscat 150g malai 1 ou pentru mancarea de rosii 1 kg de rosii 2 tulpini de telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 2l de supa
Ingrediente: 3 medalione de somon 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 3-4 catei de usturoi 2 rosii 1 lamaie 100ml vin alb 3 linguri ulei de masline sare, piper Mod de preparare: Se curata legumele , se spala
Ingrediente: 150g spanac frunze 4 linguri zeama de grapefruit 1 lingura ulei de masline 100g cas dulce 1 grapefruit sare Mod de preparare: Se spala frunzele de spanac si se lasa la scurs. Jumatate de grapefruit se taie felii
Ingrediente: 1 punga de spaghete sare piper ulei bulion 2 cepe 1 punga de soia cuburi Mod de preparare: Spaghetele se pun in apa fiarta cu sare si se fierb timp de 10 min dupa care se trec pe sub
Ingrediente: 2 cepe 0 punga de pastai congelate ulei bulion sare piper marar verde faina Preparare: Se calesc cele doua cepe dupa ce au fost taiate, se adauga o lingura de faina si bulion, apoi se stinge cu apa,