8 obiceiuri pe care le ai si care iti pot afecta serios rinichii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 obiceiuri pe care le ai si care iti pot afecta serios rinichii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 8 obiceiuri pe care le ai si care iti pot afecta serios rinichii

Rinichii sunt organe foarte important si filtreaza apa din corp. In ciuda faptului ca joaca un rol atat de important in organism, multi oameni nu se ingrijesc cum trebuie de ei si tocmai de aceea milioane de oameni mor anual din cauza bolilor la rinichi. Iata cateva dintre obiceiurile care iti pot afecta rinichii si pe care ar trebui sa le eviti daca tii la sanatatea lor.

 

 

 

1. Consumul insuficient de apa

Hidratarea necorespunzatoare este una dintre cele mai des intalnite cauze ale imbolnavirii rinichilor. Principalele functii ale rinichilor sunt de a elaborarea urinei pornind de la sange, ceea ce permite eliminarea deseurilor si mentinerea constanta a mediului interior al corpului (echilibrul acidobazic al sangelui) si de a mentine echilibrul eritrocitar. Iar atunci cand o persoana nu este hidratata, se reduce fluxul de sange catre rinichi, ceea ce are ca rezultat acumulare de toxine in sistemul circulator.

 

 

 

2. Sa fii tot timpul cu vezica plina

Nu este o idee prea buna sa ignori chemarea naturii sau, si mai rau, sa transformi asta intr-un obicei. Atunci cand vezica ramane plina, pentru o perioada lunga de timp, pot aparea diferite complicatii ale tractului urinar. Printre aceste se numara hipertrofia muschiului detrusor si incontinenta urinara.

 

 

3. Consumul mare de sare

Metabolizarea sodiului este o alta sarcina importanta a rinichilor. Atunci cand o persoana consuma foarte multa sare, rinchii sunt ocupati tot timpul pentru a elimina excesul ceea ce inseamna ca se afla mereu sub presiune.

 

 

4. Consumul excesiv de cafeina

In general, cand le este sete oamenii prefera sa consume alte bauturi decat apa, precum sucuri cu sau fara acid. Insa multe dintre ele contine cafeina. Aceasta substanta poate creste tensiunea arteriala care pune presiune pe rinichi.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/12/2013