Shop

Diete sănătoase: Dieta “3 ore”

23 martie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Diete sănătoase

Ca în fiecare zi de vineri, pe Sfatulparintilor.ro găseşti o dietă sănătoasă. Astăzi veţi afla câteva lucruri despre aşa numita dietă “3 ore”. Se cheamă aşa pentru că acest regim face parte din categoria dietelor sănătoase în care se recomandă mesele mici şi dese, mai exact la fiecare 3 ore.

 

 

Diete sănătoase: Originile dietei “3 ore”

Acest regim alimentar a fost creat de Jorge Cruise la mijlocul anilor 2000. Cruise a fost un adolescent supraponderal care trebuia să slăbească urgent. După ce tatăl său a fost diagnosticat cu cancer la prostată, Cruise şi-a dat seama că trebuie să aibă grijă de sănătatea lui. S-a ambiţionat şi a reuşit: a dat jos aproximativ 20 de kilograme. Fără a avea vreo pregătire nutriţională, el şi-a dat seama că pentru a slăbi, metabolismul trebuie să fie tot timpul crescut, iar pentru asta trebuie să mănânci puţin şi des.

 

 

Diete sănătoase: Principiile dietei “3 ore”

Potrivit lui Cruise, rata metabolismului poate fi crescută dacă mănânci la fiecare 3 ore. Menţinând această rată cât mai sus, organismul arde mai multe calorii. Dieta “3 ore” are trei mari reguli:

– mănâncă micul dejun cel târziu la o oră după ce te-ai trezit.

– mănâncă apoi la fiecare trei ore

– nu mai mânca cu 3 ore înainte de a merge la culcare.

La dieta “3 ore” funcţionează acelaşi principiu 3 mese principale şi două gustări, fără a exista un orar bine determinat. Fiecare organism are setările proprii. O recomandare din partea lui Cruise este să se bea cel puţin 8 pahare de apă pe zi. Nici cafeaua nu este interzisă ca în alte diete. Trebuie doar ca la fiecare cească de cafea să beţi suplimentar două pahare de apă, pentru a contracara efectele deshidratante ale cafelei.

Deşi Cruise spune că oamenii pot mânca absolut tot ce vor, ei trebuie totuşi să menţină un control riguros asupra cantităţii şi să nu se depăşească 1450 de calorii pe zi. Dacă este urmată corect, dieta ar trebui să ajute oamenii să slăbească aproximativ 0,9 kg pe săptămână. Dieta trebuie urmată 28 de zile. Ciclul poate fi urmat de persoanele care vor să slăbească mai multe kilograme.

 

Deşi nu este obligoriu, creatorul dietei le recomandă oamenilor să facă şi mişcare. Nu neapărat pentru a slăbi mai mult, ci pentru a avea grijă mai mult de sănătatea lor. În plus, un kilogram de muşchi va arde de două ori mai multe calorii decât un kilogram de grăsime, pentru că activitatea metabolică la nivelul celulelor musculare este mult mai intensă decât la nivelul celulelor adipoase.

 

 

Diete sănătoase: Beneficiile dietei “3 ore”

Unul dintre beneficiile acestei diete este faptul că-i “disciplinează” pe cei care mănâncă haotic: oricând, oricât. Odată ce ţi-ai intrat într-un anumit ritm, e mai greu să recidivezi la finalul celor 28 de zile ale dietei, mai ales că organismul intră într-o oarecare rutină şi senzaţia de foame va veni doar în momentele apropiate de intervalele în care te-ai obişnuit să mănânci.

Un alt avantaj este că nu este costisitoare, poţi urma meniul obişnuit (evident că nu vorbim aici despre produsele fast-food) doar că la anumite ore.

Diete sănătoase: Întrebări pe care ar trebui să i le pui medicului

Deşi nu există riscuri majore în ceea ce priveşte această dietă, este bine totuşi să consultaţi medicul de familie înainte de a începe acest regim, ca de altfel înainte de orice altă dietă.

Iată câteva întrebări pe care ar trebui să i le adresezi:

– E acestă dietă potrivită pentru mine, mă va ajuta să slăbesc?

– Voi avea nevoie de multivitamine sau alte suplimente nutritive dacă încep această dieta?

– Există vreun risc având în vedere starea mea de sănătate?

– Poate să urmeze această dietă întreaga familie?

– Aveţi pacienţi care au avut succes urmând această dietă?

 

Mai multe diete sănătoase găsiţi aici.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (4)

 1. alinutza88 spune:

  bune aceste diete

 2. elena.nalbaru spune:

  nu am incercat inca sa tin nici o dieta

 3. lorela02 spune:

  eu cred ca toate dietele functioneaza data le respecti intocmai si faci putina miscare. eu daca ma apuc de o dieta parca atunci as manca mai mult si numai prosti, asa ca nu reusesc sa ma tin mai mult de 2-3 zile de una

 4. ludovica spune:

  nici eu nu am incercat

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu