Tort de ciocolata pentru Revelion. Cele mai bune torturi pentru mesele festive

26 decembrie 2017, , Vizualizări: ...
tort de ciocolata - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - chocolate-cake-1285954_1280

Tort de ciocolata pentru Revelion? De ce nu! Iar daca vrei sa prepari unul, iata o colectie cu cele mai bune torturi de ciocolata pentru mesele festive.

 

E imposibil sa nu-ti placa macar unul!

 

Tort de ciocolata cu nuca si crema mascarpone

 Veronica22 a trimis aceasta reteta minunata de: Tort de ciocolata cu nuca si crema mascarpone.

Ingrediente Tort de ciocolata cu nuca si crema mascarpone
Blat:
6 oua
150 gr zahar
100 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr nuca macinata
10 gr faina
1 praf de copt
Crema:
250 gr mascarpone
100 gr ciocolata alba
3 galbenusuri
3 linguri de lapte
100 gr zahar pudra
200 ml frisca lichida
15 ml esenta de vanilie

200 gr ciocolata neagra
50 ml frisca

Mod de preparare Tort de ciocolata cu nuca si crema mascarpone
Blat:
Mixam untul cu zaharul pana devine spumos.Incorporam apoi in timp ce mixam in continuare cate un galbenus.Adaugam nuca,faina si praful de copt.Albusurile batute spuma se incoporeaza amestecand usor la compozitie.
Ciocolata topita la bain-marie sau microunde se amesteca in compozitie.
Turnam amestecul in forma rotunda cu diametrul de 26-28 cm care a fost tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Coacem la foc mediu timp de 50 min.Dupa coacere scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca.Se taie pe mijloc pentru a obtine doua foi de blat.

Crema:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.Adaugam laptele si ciocolata alba taiata in bucatele cat mai mici.Punem vasul la bain-marie si-l lasam pana cand ciocolata s-a topit.Lasam sa se raceasca,amestecam din cand in cand.Mixam frisca si o adaugam in crema impreuna cu mascarpone-le si esenta de vanilie.Omogenizam amestecul amestecand usor.

Blatul taiat se insiropeaza usor cu ce dorim,eu am facut putin sirop din zahar,apa si rom.
Punem crema peste blat,asezam a doua foaie si o insiropam si pe acesta.Lateralele le-am acoperit cu restul de crema.
Deasupra am pus ciocolata neagra topita cu putina frisca si am decorat tot cu crema mascarpone.

 

 

 

Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune

Iata un tort deosebit, usor de preparat: Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune.

 

Ingrediente Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune

 

-pentru blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 3 linguri cacao, 100 gr ciocolata amaruie, 1 lingurita praf copt
-pentru sirop: 200 ml apa, 4 linguri zahar, 2 plicuri capuccino rom
-pentru crema: 450 ml frisca lichida, 500 gr mascarpone, 150 gr zahar pudra, 200 gr capsune, 3 plicuri gelatina, 4 linguri zahar tos
-pentru glazura: 100 gr ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida
-pentru decor: 200 gr capsuni, 20 gr ciocolata

 

Mod de preparare Tort cu ciocolata, mascarpone si capsune
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta cu cacaua si praful de copt. Adaugi ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Cat astepti sa se raceasca blatul prepari siropul din apa, zahar si capucino.
Mixezi mascarponele cu zaharul pudra. Bati frisca pana se intareste apoi adaugi crema de mascarpone. Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi sa se racoreasca si o incorporezi in crema.
Capsunile le tai cubulete adaugi peste ele zaharul tos si le lasi 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporezi capsunile in crema.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi, apoi pui crema. Nivelezi si pui deasupra al doilea blat insiropat. Prepari apoi glazura. Incalzesti frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere, adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se omogenizeaza. Torni glazura peste ultimul blat.
Dai la frigider peste noapte. Desfaci apoi cu grija inelul din jurul tortului. Faci aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decorezi tortul. In mijloc asezi capsunile.

 

 

 

 

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

 

Ingrediente Tort cu crema de afine, caise si ciocolata
Pentru blat:
25 g cacao neagra
75 ml apa
3 oua
100 g zahar
60 ml ulei
140 g faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom

Pentru mousse-ul de ciocolata:
200 g ciocolata cu lapte
250 g mascarpone
40 ml apa
50 g unt
5 g gelatina

Pentru mousse de afine:
300 g afine
250 g mascarpone
30g zahar
50 ml apa
5 g gelatina

Pentru mousse de caise:
300g iaurt de caise
200g caise din compot
50 ml compot de caise
10 g gelatina

Pentru ornat:
200g ciocolata neagra
300 ml frisca lichida

 

Mod de preparare Tort cu crema de afine, caise si ciocolata
Pentru blat, pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu,pana la omogenizare, apoi o lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana cand obtii o bezea lucioasa. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.
Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana cand blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si il lasi la racit.

Pentru mousse-ul de ciocolata, pui ciocolata maruntita si untul taiat cubulete intr-un vas si il asezi pe baie de aburi. Lasi sa se topeasca ciocolata usor, la foc mic.
Hidratezi gelatina in 40 ml de apa rece si dupa ce o topesti pe baie de aburi o adaugi peste ciocolata (avand grija sa nu fie fierbinte ciocolata) si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Intre timp, mixezi crema mascarpone apoi o amesteci cu ciocolata racita.
Blatul racit il tai in doua pe orizontala. Asezi un blat pe platou, in interiorul unui inel de tort reglabil, torni crema de ciocolata si asezi al doilea blat, apoi introduci platoul in frigider.

Pentru mousse-ul de afine, mixezi afinele si apoi le treci printr-o strecuratoare pentru a indeparta cojile fructelor. Pui gelatina la hidratat in apa rece, apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca putin, apoi o amesteci cu afinele.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul pudra. Adaugi afinele peste crema mascarpone prin miscari de jos in sus si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia. Intinzi mousse-ul de afine peste blat si il nivelezi cu o spatula, apoi introduci tortul la frigider.

Pentru mousse-ul de caise, mixezi 200g caise din compot apoi le amesteci cu iaurtul de caise. Pui gelatina la hidratat in 50 ml de compot, apoi o topesti pe baie de aburi. Amesteci gelatina cu iaurtul (avand grija ca gelatina sa se racoreasca, iar iaurtul sa nu fie rece de la frigider). Torni mousse-ul de caise peste cel de afine si introduci platoul la frigider.
Lasi tortul la rece peste noapte.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Pentru crema maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 200ml de frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga peste margini.
Mixezi 100ml de frisca lichida cu zaharul pudra si decorezi tortul dupa imaginatie.
Lasi tortul la rece pentru 3-4 ore si apoi il servesti.

 

 

 

Tort de ciocolata si crema de vanilie

  Oanapl10 a pregatit un tort deosebit: Tort de ciocolata si crema de vanilie.

 

Ingrediente Tort de ciocolata si crema de vanilie
-Pentru blat:
50 g cacao neagra
150 ml apa
6 oua
200 g zahar
120 ml ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

-pentru crema:
6 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri amidon
400 ml lapte
100 g frisca batuta
esenta de vanilie
10 g gelatina

-pentru crema de ciocolata
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie

-Pentru decor:
100 ml frisca lichida
20 g ciocolata amaruie

 

 

Mod de preparare Tort de ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Pentru crema mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi laptele caldut amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand pana incepe sa se ingroasa compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte si lasi la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita. Acoperi crema cu o folie de plastic. In budinca racita incorporezi frisca batuta, apoi adaugi esenta de vanilie dupa gust.
Hidratezi gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o adaugi peste crema de vanilie.
Tai blatul in trei parti. Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni jumatate din crema de vanilie, pui un blat, torni cealalta jumatate din crema de vanilie si asezi cel de-al treilea blat.
Lasi tortul in frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Inainte de a desface inelul treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Pentru crema maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini.
Mixezi frisca lichida cu ciocolata topita si racita si decorezi tortul dupa imaginatie.

 

 

 

 

Tort de ciocolata

 

blat:

– 2 cani faina;
– un pachet de margarina (250 grame);
– 10 oua;
– 6 linguri de zahar;
– ½ pachet cacao dark;
– 4 linguri de ulei;
– 2 sticlute/fiole esenta de rom;
– un pliculet de coaja de portocala rasa;
– 2 pliculete de zahar vanilinat.

 

crema:

– un pachet de margarina;
– un pachet de cacao dark;
– 4 linguri de faina;
– 2 ½ cani de lapte rece;
– 1 sticluta /fiola esenta de rom.

 

sirop:

– 2 cani de apa;
– 1 pliculet de coaja de portocala rasa;
– 2 linguri de zahar;
– o esenta de rom.

 

Mod de preparare Tort de ciocolata

blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele 4 linguri de ulei. Ultimele se adauga apoi unul cate unul pana se incorporeaza in compozitia de albusuri obtinuta. Se adauga in ploaie cele doua cani de faina, cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele. Apoi se pune intr-o forma rotunda pentru torturi sau o oala de dimensiuni potrivite. Se introduce apoi la cuptorul incins in prealabil pentru 45 -50 de minute. Se lasa apoi la racit cam o ora, dupa care se taie in 3.

 

crema:

Se topeste intr-o tigaie margarina. Se adauga apoi faina, 7 linguri de cacao, zaharul, laptele si esenta de rom si se amesteca la foc mic pana se ingroasa, timp de 10 minute. Se lasa apoi la racit si se baga in frigider pentru jumatate de ora.

 

sirop:
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas/oala si se lasa pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa apoi la racit.

Se insiropeaza primul strat de tort si se pune o parte din crema peste acesta. Operatiunea se repeta si pentru celelalte doua straturi ramase, tinand cont ca pentru ultimul strat avem nevoie de mai multa crema pentru a acoperi si partile laterale. Se poate orna cu frisca, cocos, ciocolata sau diverse fructe, in functie de preferinte si imaginatie. Se pune apoi la frigider pentru cel putin o ora, dupa care poate fi servit.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

Loading...
No database selected