Pastrav la cuptor. 10 retete delicioase pentru zilele din post cu dezlegare la peste - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pastrav la cuptor. 10 retete delicioase pentru zilele din post cu dezlegare la peste

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Pastrav la cuptor. 10 retete delicioase pentru zilele din post cu dezlegare la peste
pastrav la cuptor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - trout-2900325_1920
Credit foto: Pixabay.com

Pastrav la cuptor? O propunere interesanta, nu-i asa?! Mai ales pentru zilelele din post in care este dezlegare la peste.

Iata 10 retete delicioase de pastrav la cuptor trimise de cititoarele site-ului nostru. Sunt numai bune de preparat in zilele cu dezlegare la peste, din post. Poti afla cand e dezlegare la peste in Calendar ortodox 2022 aici.

Pastrav la cuptor # Reteta 1

Reteta de la

Ingrediente Pastrav la cuptor
pastrav – 3 buc
morcov – 2-3 buc
ceapa – 1 buc
patrunjel – 2-3 legaturi
sare
piper

Sos Meuniere:
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai

Mod de preparare Pastrav la cuptor

Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.
Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).

Sos Meuniere:
Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.

Pofta buna!

Pastrav cu sos Meuniere si legume # Reteta 2

Reteta de la

Ingrediente Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume
2-3 pastravi (depinde de marimea pestelui)
1-2 legaturi de patrunjel
1 ceapa
1 Morcov (cine doreste)
1-2 rosii
2-3 cartofi
250 ml vin alb
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai

Mod de preparare Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume

Se curata pastravul si se presara sare si piper,se unge tava cu unt si se da la cuptor.

Sos Meuniere:

Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.

Sosul astfel obtinut se toarna peste pestele scos din cuptor si legume.

Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…

Pofta buna!

Pastrav la cuptor # Reteta 3

Ingrediente Pastrav la cuptor

2-3 pastravi
1-2 leg patrunjel
1 ceapa
1 Morcov(optional)
1-2 rosii (obtional)
250 ml vin alb
50-100 g unt
Sare + piper
o lamaie mare pentru sosul de lamaie

Mod de preparare Pastrav la cuptor

Se curata pastravul si se da cu sare si piper,dupa care se pune in vasul yena care in prealabil a fost uns cu unt.Se pune ceapa si patrunjelul peste pastrav dupa care se toarna vinul si se da la cuptor.
Se serveste cu sos de lamaie pe care il fac astfel:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pastrav.


Pofta buna!

Pastrav la cuptor # Reteta 4

Reteta de la

Ingrediente Pastrav la cuptor

3 pastravi
1 cutie de rosii
1 ceapa
1/2 lamaie
sare

Mod de preparare Pastrav la cuptor

Se curata si se spala pastravul. Se taie ceapa rondele si se pune in tava. Peste ceapa se adauga jumatate din cutia de rosii si se presara putina sare. Se pune pastravul in tava, se adauga restul de rosii, se adauga iar putina sare si pe deasupra lamaia taiata rondele. Se completeaza cu o cana de apa, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Cand apa a scazut la jumatate se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu si se introduce din nou la cuptor pentru aproximativ 20 minute, dupa care poate fi servit.

Pofta buna!

Pastrav la cuptor # Reteta 5

Reteta de la

1 pastrav mare, 3 cartofi, 1 morcov, 1 telina, 100 ml ulei, 1 pahar de vin alb, sare, piper

Mod de preparare Pastrav la cuptor

Se taie legumele in cubulete si se fierb 10 min. Pastravul se spala se curata si se usuca cu ajutorul unui servetel, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu o parte din legume se umple pastravul cealalta se pune in tava langa peste si se toarna uleiul. Se baga la cuptor aproximativ 20 minute(depinde de cuptor) si se stinge cu un pahar de vin alb.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/11/2022