Shop
Ultimele 100 de articole

Pastrav la cuptor. 10 retete delicioase pentru zilele din post cu dezlegare la peste

23 noiembrie 2020, , Vizualizări:
pastrav la cuptor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - trout-2900325_1920

Pastrav la cuptor cu sos # Reteta 6

Reteta de la

Ingrediente
2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano

Mod de preparare

Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.
Sosul:
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie, vinul, cognacul si condimentele. Lasi sa clocoteasca 2-3 minute, asterni sosul peste pestele din vas. Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.
 Pofta buna!

Pastrav umplut cu nuca in foitaj # Reteta 7

S-a intamplat sa ajung la Sambata de Sus tocmai la ceasul cand cea care avea sa-mi fie gazda curața pastravii care urmau sa ajunga in farfurie la masa de pranz. Iazul e la numai cativa metri de usa bucatariei și n-aveam nici un dubiu ca peștele e proaspat prospacior. Ce m-a intrigat a fost rețeta: Pastrav umplut cu nuca in foitaj, si n-am rezistat sa intreb cum se prepara.
La doi pastravi, avem nevoie de 100 g ceapa, 100 g miez de nuca, un ou, 10 g usturoi, 50 ml ulei, 10 g sare, 1 g piper, 100 g foitaj, 1 g rozmarin. „Cu un cutit bine ascutit, pastravul se despica pe sira spinarii, scotand sira si coastele, se eviscereaza, iar apoi se spala. Se lasa la scurs dupa care se condimenteaza (sare, piper).
Se pregateste umplutura: ceapa tocata marunt se inabusa in ulei si putina apa, se adauga miezul de nuca tocat, rozmarinul si usturoiul pisat. Se ia de pe foc. Cand este aproape rece se amesteca aceasta compozitie cu oul si condimentele.
Pastravul se umple cu aceasta umplutura, se inveleste intr-o mantie de foitaj pe diagonala si se asaza pe un gratar. Se pune la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 30 de minute, pentru procesarea termica a pestelui si cresterea si rumenirea mantiei din foitaj.
Se serveste alaturi de o garnitura de legume si sos de sampanie, fiind un preparat specific unor festinuri deosebite”.Reteta culeasa de Simona Lazar.
Pofta buna!
Gasesti si alte retete minunate pe AntenaSatelor.ro.

Pastrav la cuptor cu legume, ca la manastire # Reteta 8

pastrav la cuptor

Ingrediente
3 pastravi,200 g fasole verde (poate fi si din conserva),doua cepe,doi ardei grasi verzi,vin alb,untdelemn,sare,piper,cimbru.

Mod de preparare

Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav – !). intr-o tava se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot se presara cimbru.Reteta aflata de la Manastirea Bistrita, judetul Neamt, de Simona Lazar.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.

Pastrav la cuptor cu legume # Reteta 9

Reteta de la

Ingrediente

pastrav

1 morcov

1 ardei gras

3 rosii

ulei, sare, piper, tarhon, patrunjel

200 ml vin alb

Mod de preparare

Curatam pestele, il saram si il piperam pe ambele parti. Taiem morcovii, ceapa, ardeiul, rosiile. Deasupra pestelui asezam morcovii, ceapa, ardeiul gras si rosiile. Peste legume punem sare si piper, iar apoi turnam vinul alb. Presaram tarhon si patrunjel. Introducem la cuptor. Lasam sa se rumeneasca.

Pofta buna!

Pastrav la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi # Reteta 10

Reteta de la

Pastrav-2 buc, sare, ulei, piper usturoi, vin alb

Mod de preparare
Se spala pastravul, se cresteaza, se stropeste cu ulei, vin, se adauga usturoi prin el si se da la cuptor 45 min. Cand e gata se monteaza pe farfurie si e serveste alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.