4. Nu face amenintari si nu da consecinte, la nervi
Asteapta sa te calmezi si abia dupa aceea poti seta consecintele pentru un anumit comportament. Sansele sa exagerezi sunt foarte mari, atunci cand esti nervos. Dupa ce esti mai relaxat te poti intoarce si sa-i spui: “Ai fost extrem de furios. Ma intreb ce te-a facut sa reactionezi asa. Crezi ca s-ar putea sa faci ceva diferit data viitoare?”.
Nu intotdeauna consecintele pot fi o solutie dupa o criza de tantrum. Insa acest lucru depinde de regulile fiecarei familii in parte. Tu stii mai bine ce reguli ai impus si ce consecinte ai stabilit pentru incalcarea lor. Cheia este sa nu setezi consecinte pentru emotii, ci doar pentru comportament.
5. Discuta despre sentimente
Aceasta recomandare este valabila pentru copiii mai mari, insa ai putea incepe discutiile si de la varste mici. Dupa fiecare explozie nervoasa, atunci cand sunteti amandoi calmi, discutati despre ceea ce s-a intamplat. “Ai fost foarte agitat mai devreme. Ma intreb daca are legatura cu ceva de la scoala?”. Apoi asculta-ti copilul si pune intrebari deschise de genul “Ce crezi ca ai putea face ca sa gestionezi situatia mai bine data viitoare” sau “Crezi ca te poate ajuta cu ceva?”. In acest fel iti ajuti copilul sa gaseasca solutiile pentru gestionarea solutiilor.
Nu rata nici: Ce trebuie sa stii despre crizele de furie la copii. Sfaturi ca sa le previi
Image by RachelBostwick from Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Lecția pe care o va învăța zodia ta ca să îți aducă beneficii întreaga lună
Evenimente astrologice DECEMBRIE 2024. Ce ne aduce finalul de an cu două Luni noi și un solstițiu?