Probleme cu spatele in timpul sarcinii – de ce apar si cum le tratam? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Probleme cu spatele in timpul sarcinii – de ce apar si cum le tratam?

Probleme cu spatele in timpul sarcinii - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pregnant-1597889_1920

Cum ajuta chiropractica in tratarea durerilor de spate si care sunt beneficiile?

Dr. Lou Jacobs:Durerile de spate in timpul sarcinii sunt extrem de comune. In Statele Unite, de exemplu, chiropractica este prima alegere a femeilor gravide deoarece nu implica tratament medicamentos sau procedee invazive. Chiropractica se concentreaza pe anomaliile sau modificarile care apar la nivelul structurii fizice si cum pot impacta negativ sistemul nervos si alte structuri ale corpului.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Cand o femeie insarcinata sufera de un dezechilibru fizic, acest lucru poate cauza durere si minimizare a functiilor corpului, tehnicile de chiropractica pot corecta acest lucru. Totodata, corpul in timpul sarcinii sufera schimbari foarte rapide. Luarea in greutate intr-un timp foarte scurt poate duce la afectiuni structurale, umflarea picioarelor, dureri de sold, pelvis, gat si spate, migrene, sciatica sau insomnii fiind doar cateva dintre ele. In aceste cazuri, de obicei, sunt recomandate analgezicele care, insa, nu au acelasi efect ca cel al chiropracticii.

Sarcina este totodata unul dintre cele mai importante momente din viata unei femei, iar travaliul si nasterea sunt extrem de dificile, atat fizic, cat si mental. Chiropractica imbunatateste mobilitatea gravidelor si faciliteaza o nastere mai usoara, iar pentru ca actioneaza la nivel neurologic nu este doar benefica pentru mama, ci si pentru bebelus. Trebuie sa retinem ca pentru fatul in dezvoltare, corpul mamei este casa sa.

Chiropractica in timpul sarcinii este extrem de sigura, cel mai important lucru este, insa, sa apelezi la un doctor acreditat de Asociatia Internationala a Chiropracticii Pediatrice (ICPA4kids.org). La momentul de fata, in Romania exista doar 2 chiropractori acreditati, cu studii finalizate in domeniu si cu drept de practica. De aceea este foarte important ca specialistul la care apelati sa fie pregatit. In rest, riscurile ascociate chiropracticii sunt mult mai scazute decat tratamentul medicamentos sau interventiile chirurgicale.

 

 

Dr. Helmut Hiertz este unul dintre pionierii neurochirurgiei in Austria, specializarea sa fiind chirurgia coloanei vertebrale.

lou jacobs

Dr. Lou Jacobs este chiropractor american cu un portofoliu remarcabil de cazuri tratate: de la copii, gravide si familii, pana la muzicieni si sportivi de performanta. Chiropractica este o forma de medicina alternativa care pune accentul pe diagnosticul, tratamentul si prevenirea tulburarilor mecanice ale sistemului musculo-scheletic, in special la nivelul coloanei vertebrale, pentru a elimina perturbarile aparute la nivelul sistemului nervos.

Imagine de Boris Trost de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/02/2020