Celulele stem din dintii de lapte ai copiilor reprezinta o alternativa la celulele prelevate din cordonul ombilical. Mai multe informatii despre acest tip de celule, ce poti face cu ele si recomandari de retinut iti oferim in acest articol.
Cord Blood Center Medical lanseaza un nou produs in medicina bazata pe utilizarea celulelor stem, constand in recoltarea de tesut placentar. Sub denumirea de CBC RED DIAMOND, acesta este cel mai complex produs existent in acest moment pe piata celulelor stem din Romania, oferind in plus fata de procesarea sangelui si a tesutului de cordon ombilical, si procesarea de tesut placentar.
In 20 Martie 2014 Cord Blood Center Medical sarbatoreste 8 ani de activitate, ocazie cu care dorim sa le multumim tuturor familiilor care ne-au ajutat sa crestem si care ne-au motivat sa fim mereu cei mai buni in domeniul celulelor stem in Romania.
„1-3 copii la mie din Romania au paralizie cerebrala. Este o cifra uriasa, avand in vedere numarul locuitorilor”, a declarat dr. Dana Craiu, Medic Primar Neurologie Pediatrica in cadrul spitalului ”Al. Obregia” cu prilejul lansarii primului studiu clinic din Romania pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrala, initiat de Cord Blood Center, prima banca de celule stem din Romania.
Cord Blood Center Ungaria, parte a Grupului International Cord Blood Center, a eliberat în premieră o grefă de celule stem în vederea utilizării ei pentru o fetiță care suferă de paralizie cerebrală. Lena (2 ani) a beneficiat de tratament la Duke University Hopital (SUA), în decembrie 2013.
Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au facut noi pasi in directia elucidarii modului in care celulele stem embrionare se transforma in celule adulte specializate, ca de exemplu celule pancreatice sau hepatice.
Cartilajul articular al genunchiului este o structura a corpului specializata in absorbtia socului, diminuand impactul mersului, alergatului sau ridicarii, asa incat oasele nu se freaca unele de altele si nu se dezintegreaza.
Cercetatorii sunt cu un pas mai aproape de a inlocui dintii lipsa cu implanturi crescute din celule stem. O echipa de cercetatori de la Institutul Dentar King’s College din Londra condusa de Prof. Paul Sharp a reusit sa implanteze in rinichiul unui soarece o combinatie de celule care s-a dezvoltat.
Cercetarile in domeniu aduc in prim plan posibilitati care, pana nu de mult, ieseau total din sfera normalului. Celulele stem, acesti ‘’Asi’’ ai medicinei, sunt cei care dau sanse din ce in ce mai mari tuturor celor in suferinta, pentru care, pana azi, nu se intrevedea solutie de vindecare, moartea fiind iminenta.
Cercetarile in domeniul medical avanseaza cu fiecare zi ce trece si astfel creste speranta de viata a oamenilor care sufereau de boli al caror tratament era total necunoscut si care erau nevoiti sa duca o lupta fara victorie.
Ne este din ce in ce mai clar ca celulele stem salveaza vieti. Avem dovada acestui fapt atunci cand citim despre miile de transplanturi care au loc in toate partile lumii si care, spre multumirea pacientilor si a medicilor, dau rezultate din ce in ce mai bune.
Stiati ca inainte de transplantul propriu-zis cu celule stem, pacientul trece initial printr-un tratament de chimio si radioterapie care ii va distruge celulele bolnave si nu numai?
Despre celulele stem auzim azi din ce in ce mai multe lucruri. Unele aspecte pe care le aflam sunt usor de inteles si de acceptat iar altele ne fac sa ne adancim si mai mult in mister si necunoscut, lasandu-ne senzatia ca totul este ceva de neatins si de necrezut.
In momentul de fata, exista doua procedee de conservarea a sangelui placentar: conservarea tuturor elementelor celulare din sangele placentar si separarea celulara ( reducere volumetrica a grefei ).
“Ne pare rau dar aceasta este tot ce putem face… sunteti pe lista de asteptare si speram sa gasim cat mai curand un donator compatibil cu dumneavoastra…” sunt cuvinte pe care doctorii le spun cu regret in glas, iar pacientii trebuie sa le auda, sa le accepte si apoi sa se obisnuiasca cu ideea ca, intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu, de undeva va apare acel organ de care au atata nevoie ca sa supravietuiasca si sa redevina ceea ce au fost odata: oameni sanatosi.
Prima Banca de celule stem din Romania, Cord Blood Center, ofera un dar inedit de nunta tinerilor casatoriti care oficiaza ceremonia pana la finalul lui 2013 si care sunt pregatiti sa devina parinti cat de curand.
Va doriti un ten vesnic tanar? Exista vreo femeie care sa nu-si fi pus pana acum intebarea ‘’oare cum sa nu fac riduri iar fata mea sa ramana ca la 20 de ani?”
De cate ori nu i-am auzit pe cei varstnici rugand pe cineva sa-I ajute pentru ca nu mai vad? De cate ori nu ne-am intrebat, atunci cand am intalnit un nevazator, cum este lumea lui?
Denumita si Boala Secolului, SIDA, asa cum este cunoscut pe scurt Sindromul Imunodeficientei Dobandite, a fost ani de-a randul una dintre cele mai infricosatoare boli.
O fetita de 5 ani din Slovacia cu paralizie cerebrala este parte din studiul tratamentului cu celule stem. Astfel, Nelly Vadovičová se alatura celorlalti 3 copii (Andrej, Lucia, Alex) spriiniti de grupul international Cord Blood Center pentru a beneficia de tratament cu celule stem recoltate la nastere.