Shop
Ultimele 100 de articole

Sperante pentru pacienti: Organe interne, create din celule stem

01 octombrie 2013, , Vizualizări:
laborator - celule stem - freedigitalphotos.net

“Ne pare rau dar aceasta este tot ce putem face… sunteti pe lista de asteptare si speram sa gasim cat mai curand un donator compatibil cu dumneavoastra…” sunt cuvinte pe care doctorii le spun cu regret in glas, iar pacientii trebuie sa le auda, sa le accepte si apoi sa se obisnuiasca cu ideea ca, intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu, de undeva va apare acel organ de care au atata nevoie ca sa supravietuiasca si sa redevina ceea ce au fost odata: oameni sanatosi.

 

Ce n-ar da toti acesti oameni aflati in suferinta sa gaseasca mai repede o inima sau un rinichi sau, mai mult decat atat, sa poata sa–si comande organul dorit.

Sa poti sa faci in laborator un organ de care ai nevoie tine pentru zilele noastre oarecum de domeniul stiintifico-fantastic iar pentru oamenii de acum cateva sute de ani probabil ca ar fi tinut de vrajitorie.

 

Dar da, se pare ca, totusi, in zilele noastre, acest lucru a trecut din sfera SF-ului in cea a realului pentru ca cercetatorii lucreaza zi si noapte pentru a putea, intr-un viitor cat mai apropiat, face organe in laborator.  De la experiment pana la procedeu standard speram sa nu fie tot atat de mult cat este de la pamant la luna…

 

 

Tocmai de aceea, pentru a afla cum incearca cercetatorii sa creeze organe in laborator cu ajutorul celulelor stem, intrati pe Stemsure.ro.

 

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE – Banca daneza de celule stem

www.stemsure.ro

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.