Shop
Ultimele 100 de articole

Suferi de insuficienta cardiaca? Afla cum te pot ajuta celulele stem

24 noiembrie 2013, , Vizualizări:
test adn genetica - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Ne este din ce in ce mai clar ca celulele stem salveaza vieti. Avem dovada acestui fapt atunci cand citim despre miile de transplanturi care au loc in toate partile lumii si care, spre multumirea pacientilor si a medicilor, dau rezultate din ce in ce mai bune.

 

Stim ca exista mai multe tipuri de celule stem care pot fi clasificate din punct de vedere al varstei sau din punct de vedere al locului de unde au fost recoltate. Astfel suntem deja familiarizati cu notiunea de celule stem hematopoietice si de celule stem mezenchimale recoltate la nastere. De asemenea mai stim ca celulele stem hematopoietice recoltate la nastere sunt utilizate  ca terapie standard in tratarea a peste 80 de boli de sange si ca celulele stem mezenchimale sunt inca in faza de studiu.

 

Dar ce sunt celulele stem mezenchimale? Sunt celule stem multipotente care au abilitatea de a se reinnoi si de a forma diverse tipuri de tesuturi. In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca celulele stem mezenchimale “’noi’’ se gasesc in cantitatea cea mai mare in tesutul Gelatinei Warton, mai pe intelesul nostru, in tesutul cordonului ombilical.

 

Mai stim de asemenea ca acestea nu fac deocamdata  parte din vreo terapie standard dar suntem siguri ca in cativa ani  vom avea raspunsul la intrebarea: Ce boli trateaza celulele stem mezenchimale?

Pana atunci puteti afla mai multe despre pasii pe care cercetatorii ii fac in studiile lor privind utilizare si utilitate celulelor stem mezenchimale citind pe StemSure.ro.

 

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE – Banca daneza de celule stem

www.stemsure.ro

 

 

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.