Retina obtinuta in laborator din celule stem - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Retina obtinuta in laborator din celule stem

Sfatulparintilor » Sarcină » Celule stem » Retina obtinuta in laborator din celule stem

De cate ori nu i-am auzit pe cei varstnici rugand pe cineva sa-I ajute pentru ca nu mai vad? De cate ori nu ne-am intrebat, atunci cand am intalnit un nevazator, cum este lumea lui?

Unul dintre cele mai importante simturi, vazul, este adesea si cel care, o data cu trecerea timpului, incepe sa se deterioreze ducand in cel mai nefericit caz la orbire. Nu exista o reteta pentru a ne pastra vazul perfect dar cu siguranta, daca ar exista, fiecare ar face tot ce e necesar in acest sens.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Sa te nasti fara vaz sau sa-l pierzi pe parcursul vietii este la fel de dramatic si greu de acceptat. In functie de patologie, de la operatii simple pana la cele complicate, cum ar fi transplantul de cornee sau de cristalin, omul este dispus sa faca orice efort pentru a-si salva vederea.

Acelasi lucru au incercat sa-l faca si cercetatorii britanici care sperat sa poata in cativa ani sa afirme ca au descoperit tratamentul care vindeca orbirea. Despre rezultatele spectaculoase obtinute de cercetatorii britanici si rolul celulelor stem in reusita lor puteti afla mai multe pe Stemsure.ro.

 

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE – Banca daneza de celule stem

 

Data articol: 08/08/2013