Descoperire facuta de irlandezi. Afla ce poti trata cu celule stem - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Descoperire facuta de irlandezi. Afla ce poti trata cu celule stem

Sfatulparintilor » Sarcină » Celule stem » Descoperire facuta de irlandezi. Afla ce poti trata cu celule stem
sfatulparintilor.ro - celule stem - stem sure

Despre celulele stem auzim azi din ce in ce mai multe lucruri. Unele aspecte pe care le aflam sunt usor de inteles si de acceptat iar altele ne fac sa ne adancim si mai mult in mister si necunoscut, lasandu-ne senzatia ca totul este ceva de neatins si de necrezut. Cu toate acestea medicina de astazi incearca si reuseste sa ne ofere din ce in ce mai multe dovezi despre eficienta si importanta pe care o care o au celulele stem in evolutia noastra.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Clasificate in trei categorii mari: celule stem din cordonul ombilical, celule stem adulte si celule stem embrionare, celulele stem functioneaza, in general, ca un sistem de reparare a corpului, deoarece se pot divide pentru a completa acolo unde lipsesc alte celule.

 

Cu toate ca cercetarile au demonstrat ca celulele stem din cordonul ombilical sunt mai eficiente decat cele adulte, datorita factului ca sunt mai tinere si cu un potential mai mare de adaptabilitate, nu oricine are la acest moment o proba de celule stem ombilicale stocata intr-o banca privata sau publica. Aceasta procedura are o vechime de aproximativ 25 de ani si abia in ultimii ani a luat o amploare mai mare ajungand ca, in Europa, 2.5% – 3% din totalul populatiei sa detina o proba de celule stem stocata intr-o banca privata. De aceea celulele stem adulte, recoltate din maduva sau din sangele periferic, reprezinta inca o alternativa in cazul unui transplant cu celule stem.

 

Pornind din America, continuand cu Asia si Europa, cercetarea in domeniul celulelor stem este o permanenta provocare cu reusite mai mult sau mai putin asteptate, cu aplicabilitate inca din zilele noastre si cu sperante mari pentru zilele ce vor urma.

 

Pentru a afla mai multe noutati despre cercetarile cu celule stem ce au loc in Irlanda puteti intra pe StemSure.ro.

 

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE – Banca daneza de celule stem

www.stemsure.ro

Data articol: 22/10/2013