Iata legatura dintre celulele stem si un ten vesnic tanar! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Iata legatura dintre celulele stem si un ten vesnic tanar!

Sfatulparintilor » Sarcină » Celule stem » Iata legatura dintre celulele stem si un ten vesnic tanar!

Va doriti un ten vesnic tanar? Exista vreo femeie care sa nu-si fi pus pana acum intebarea ‘’oare cum sa nu fac riduri iar fata mea sa ramana ca la 20 de ani?”

Dar ce sunt de fapt ridurile si cum se formeaza ele? De ce nu ne nastem cu ele si de ce apar pe parcursul vietii?

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Ridurile, aceste cute, indoituri sau santuri formate in piele, apar o data cu trecerea timpului, atunci cand celule epidermei se subtiaza si adera din ce in ce mai putin intre ele.  Pielea se subtiaza, producandu-se fisuri in bariera protectoare de sebum ajungandu-se apoi la deshidratarea sI uscarea epidermului. Mai devreme sau mai tarziu fiecare femeie incearca diferite modalitati de pastrare a unui ten tanar. De exemplu, cine nu a auzit de cremele cu colagen?  In timp, scaderea productiei de colagen si de fibre de elastina este responsabila de imbatranirea dermului, aparand astfel aspectul de piele uscata. Colagenul este o proteina a tesutului conjunctiv, foarte stabila a carei productie scade odata cu trecerea timpului ducand la formarea ridurilor.

Dar iata ca cercetatorii vin din nou in ajutorul nostru, de data aceasta in principal al femeilor, aducandu-ne informatii noi si dovezi despre cum am putea avea un ten vesnic tanar cu ajutorul celulelor stem. Pentru a afla mai multe despre aceasta intra pe StemSure.ro.

 

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Data articol: 20/08/2013