Shop
Ultimele 100 de articole

Ar putea celulele stem sa vindece SIDA?

30 iulie 2013, , Vizualizări:
laborator celule stem - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Denumita si Boala Secolului, SIDA, asa cum este cunoscut pe scurt Sindromul Imunodeficientei Dobandite, a fost ani de-a randul una dintre cele mai infricosatoare boli. Lipsa unui tratament care sa vindece aceasta boala a dus la statistici care au intristat pe de-o parte generatii intregi, iar pe de alta a reprezentat si reprezinta o continua provocare pentru cercetatori si specialisti.

 

Virusul responsabil de aparitia acestei boli, HIV (virusul imodeficientei umane dobandite) este un virus care ataca si distruge sistemul imunitar, organismul nu mai poate face fata agresorilor de orice natura (bacterii, virusuri, ciuperci, celule canceroase), rezultand astfel infectii si forme de cancer care pot fi mortale.

 

Dar iata ca astazi, dupa 32 de ani de cand SIDA a fost declarata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii ca boala de sine statatoare cu aspect de pandemie, apar premisele unei posibile vindecari a bolii.

 

Cum s-a intamplat acest lucru si care este rolul celulelor stem in acest pionierat puteti afla citind mai multe pe Stemsure.ro.

 

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE – Banca daneza de celule stem

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.