Murdaria un pericol? Afla cum influenteaza sistemul imunitar - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Murdaria un pericol? Afla cum influenteaza sistemul imunitar

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Parinti pentru parinti » Murdaria un pericol? Afla cum influenteaza sistemul imunitar
copii murdarie -sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Societatea in care traim este obsedata de curatenie, igiena si germeni. Parintii isi sfatuiesc odraslele sa foloseasca sapun antibacterian, servetele umede cu alcool si alte produse care sa “ucida” microbii si germenii.

Jocul in noroi, urcatul in copaci, mersul in picioarele goale au devenit adevarate sacrilegii. Pentru ca, nu-i asa?!, copiii se pot murdari si se pot imbolnavi.

 

In realitate, insa, studiile medicale au dovedit ca obsesia moderna legata de germeni si curatenie a dus la cresterea numarului cazurilor de alergii, astm si boli inflamatorii ale intestinelor.

 

De ce sunt copiii atrasi de murdarie

Potrivit dr. Mary Ruebush, autoarea cartii “De ce este murdaria buna: 5 moduri prin care sa-ti faci germenii prieteni”, atractia copiilor spre murdarie este veche de milioane de ani. Ca orice alt muschi din corpul nostru, sistemul imunitar are nevoie de “antrenament” pentru a se dezvolta la capacitate maxima si pentru a deveni puternic ca sa reziste la boli. Murdaria ii ajuta pe copii sa isi dezvolte sistemul imunitar. “Cand copilul baga diverse lucruri in gura, ii permite sistemului imunitar sa raspunda la explorarea mediului inconjurator”, explica Ruebush.

Copiii care cresc la tara sunt expusi la tot felul de gandaci, viermi si alte elemente natural, iar contactul cu acestia ii feresc de alergii si probleme autoimune, spre deosebire de copiii din zonele urbane care isi petrec majoritatea timpului in case.

Jocul afara, in picioarele goale, sapatul in noroi fac minuni pentru sanatatea copiilor.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/11/2017