Ce sa faci cand copilul nu vrea la culcare. Cele mai bune solutii pentru parinti. La copilul tau ce a functionat? - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci cand copilul nu vrea la culcare. Cele mai bune solutii pentru parinti. La copilul tau ce a functionat?

sfatulparintilor.ro - copilul nu vrea la culcare - stockfreeimages_com

 

– Da semne de crestere a independentei

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Scolarii incearca, in mod constant, sa-si creasca independenta, iar ora de culcare este una dintre zonele in care isi doreste sa aiba control. Incearca sa-i oferi alternative din care sa aleaga (Vrei pijamalele astea ori pe celelalte, Vrei un dus sau o baie fierbinte), insa ora de culcare sa intre in zona lucrurilor care nu pot fi negociate.

 

 

– Este anxios ori stresat in legatura cu ceva

Copiii pot fi ingrijorati de ceva legat de scoala (teme, teste, ori colegi agresivi). Pot fi anxiosi daca urmeaza o schimbare importanta in viata lor (o noua scoala, sa-si faca prieteni, ca nu petrece suficient timp cu un parinte care munceste mult etc). Iar o carte sau un film care ii sperie ori le cauzeaza ganduri anxioase – indiferent ca este vorba despre o poveste de groaza – pot interfera cu somnul. Anxietatea si ingrijorarea pot afecta negativ somnul unui copil ceea ce inseamna ca nu se poate odihni noaptea.

 

 

Solutii pentru a merge mai usor la somn

Incearca aceste strategii cu ajutorul carora copilul va merge de buna voie la culcare si va adormi mai repede. Daca, totusi, problema persista s-ar putea sa vrei sa mergi cu micutul tau la pediatru pentru o evaluare.

 

 

– Stabileste o rutina a somnului

Stii deja ca o baie ori o poveste sunt modalitati excelente pentru a-l pregati pe micutul tau pentru culcare. Insa nu uita sa stingi televizorul ca si celelalte electronice cu cel putin o ora inainte de a urca in pat. Daca, totusi, copilul insista ca nu este obosit, lasa-l sa citeasca in camera lui (ori citeste-i tu daca abia a invatat alfabetul) ori lasa-l sa asculte o muzica linistita, Ori ii poti masa usor gatul cu o picatura de ulei parfumat in timp ce lumina din dormitor este diminuata.

 

 

– Fa serile linistite

Inchide televizorul si nu-i permite scolarului sa stea la computer ori alt fel de ecran cu cel putin o ora inainte de culcare de vreme ce aceste activitati sunt stimulatoare si pot interfera cu somnul. In loc de asta, pune o muzica linistita si diminueaza lumina. In plus, totii membrii familiei, inclusiv fratii mai mari, v-ati putea imbraca in pijamale astfel incat intreaga familie sa se relaxeze si sa intre in starea potrivita somnului.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 02/01/2018