Alimente care ajuta in vindecarea constipatiei la copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimente care ajuta in vindecarea constipatiei la copii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Alimente care ajuta in vindecarea constipatiei la copii
Remedii constipatie
Exista o multime de alimente care ajuta in tratamentul constipatiei la copii, insa nu toata lumea le cunoaste. Sa aflam care sunt alimentele care ajuta la vindecarea constipatiei si care sunt cele de care trebuie sa ne ferim, precum si care este sfatul medicului in acest sens.

 

Alimente benefice

Cheia in tratamentul constipatiei este reprezentata de o dieta bogata in fibre, alaturi de consumul de lichide. Acest lucru presupune ca trebuie sa le oferiti celor mici o multime de legume si fructe, cereale bogate in fibre (in special din cereale integrale) si o multime de leguminoase (mazare si linte). Fibrele nu pot fi digerate, prin urmare curata intestinele miscand mai usor bolul alimentar.
Aflati ca popcornul, in cazul in care copilul are varsta necesara (cu o cantitate minima de sare sau unt), constituie o sursa buna de fibre, dar si alimentele continand probiotice, cum este iaurtul pot ajuta sistemul digestiv. Cateva exemple utile sunt: merele, perele, caisele, strugurii, piersicile, ovazul, biscuitii de graham, orezul brun, painea integrala, stafidele, prunele si smochinele, fasolea, portocalele, bananele, cartofii copti, conopida, broccoli si varza.
Este bine sa retineti ca fructele trebuie consumate cu coaja. Multe fructe au un continut ridicat de apa, cum sunt pepenele rosu si galben sau supa de legume, care poate fi de asemenea utila. 
Cantitatea recomandata de fibre pentru copiii de 2 ani si mai mari este: varsta copilului plus cinci reprezinta numarul de grame indicat pentru consumul zilnic. De exemplu, un copil de 3 ani necesita: trei+cinci grame=opt grame de fibre pe zi.
O alta formula de calcul: 14 grame pentru fiecare 1000 calorii din dieta. De exemplu, pentru copiii mici aproximativ 20 grame pe zi, pentru adolescente 29 grame pe zi, pentru adolescenti 38 grame pe zi. Retineti, insa, ca o dieta bogata in fibre trebuie introdusa treptat, deoarece pot aparea gaze si balonari in cazul in care organismul nu este obisnuit cu consumul acestora. 
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 15/09/2018