In societatea in care traim, bunul simt este o notiune extrem de relativa. Deseori, bunul simt şi manierele sunt confundate cu naivitatea, prin urmare multi ajung la concluzia ca este bine sa se ghideze dupa alte valori decat cele ale educatiei clasice.
Pentru reguli de bun simt, fiecare parinte işi invata copilul in functie de principiile pe care le considera importante atat in societate, cat şi in viata de zi cu zi. Acestea se invata inca de la varste fragede, din momentul in care copilul incepe sa vorbeasca. Cel mai eficient mod de a insufla aceste reguli copilului este adoptarea traditiei de a lua masa in familie. Dincolo de invatarea manierelor, asta poate fi cea mai frumoasa modalitate de a petrece timp de calitate alaturi de cei dragi şi de a construi o legatura mai puternica.
Indiferent de convingerile pe care le au parintii şi ceilalti membrii ai familiei, exista cateva reguli de bun simt foarte importante pentru dezvoltarea unui copil:
Bunul simt inseamna sa ii tratezi cu respect şi blandete pe cei din jur
Nu trebuie sa aştepti momentul in care copilul merge la şcoala pentru a-i explica ce presupune respectul fata de cei din jur. Multi parinti considera ca şi-au caştigat respectul fata de copii pentru ca aceştia nu raspund in fata lor.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Mercur retrograd se încheie în 15 decembrie 2024. 5 zodii cu care scapă de confuzia cosmică
3 ZODII sunt FAVORITELE Universului în luna DECEMBRIE 2024