Shop
Ultimele 100 de articole

5 expresii pe care sa nu le spui copilului tau

04 septembrie 2021, , Vizualizări:
expresii pe care sa nu le spui copilului

4. Fii atent!

Daca atunci cand copilul este agatat de ceva la spatiile de joaca, tu ii spui “Fii atent sa nu cazi!”, cel mai probabil, copilul va cadea in scurt timp. Specialistii au si o explicatie: “Cuvintele tale ii vor distrage atentia si isi va pierde concentrarea. Daca simti ca cel mic poate fi in pericol, du-te langa el si asigura-te ca il poti prinde in caz de cadere, insa nu-i distrage atentia”, spune Deborah Carlisle Solomon in cartea sa “Copiii stiu cel mai bine”.

5 Nu primesti desert daca nu mananci tot

Aceasta formula nu face decat sa creasca “valoarea” desertului si sa o scada pe cea a mesei in sine. “Poti folosi in schimb expresia <Dupa ce ne bucuram impreuna de cina, luam si cate un desert>, explica dr. David Ludwig, directoul Fundatiei New Balance pentru prevenirea obezitatii din cadrul Spitalului pentru copii din Boston.

Despre puterea cuvintelor in educatia copilului poti afla mai multe din experimentul incercat si de noi. Afla detalii aici. Experiment Fasolea iubita: Cum a crescut fasolea careia i s-a spus zilnic “te iubesc” si “cred in tine” (foto)

Imagine de Charles McArthur de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.