SFATGRADINITE.RO: Ce ar trebui sa stii inainte sa inceapa copilul gradinita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

SFATGRADINITE.RO: Ce ar trebui sa stii inainte sa inceapa copilul gradinita

Sfatulparintilor » Preșcolari » Activități » SFATGRADINITE.RO: Ce ar trebui sa stii inainte sa inceapa copilul gradinita
sfatulparintilor.ro_prima-zi-la-gradinita

Daca urmeaza sa-ti trimiti copilul la gradinita, cu siguranta ca te simti anxios. Indiferent daca cel mic a fost sau nu inainte la cresa, etapa gradinita tot este ceva nou: oameni noi, colegi noi, reguli noi.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa-ti dai copilul la gradinita, care te vor ajuta sa-i faci mai usoara tranzitia.

 

  1. Trebuie sa stie mai mult de ABC si 123

Gradinita ii pregateste pe copii de scoala, asa ca pe parcursul tuturor grupelor, cei mici trebuie sa evolueze, astfel incat la scoala sa stie cat mai multe. Copiii ar trebui sa stie sa formuleze propozitii din cuvinte simple, sa stie sa isi scrie numele, sa stie culorile.

 

  1. Anunta problemele copilului

Inainte de a-ti inscrie copilul la gradinita, poti cere o audienta la personalul medical si la reprezentantii administratiei acesteia pentru a le expune problemele copilului, mai ales in cazul alergiilor alimentare.

 

  1. Implica-te in lectiile copilului

Copiii vor avea la gradinita tot felul de activitati. Implica-te in fiecare lucru pe care il face, iar copilul va fi foarte incantat.

 

Citeste continuarea pe SFATGRADINITE.RO

Data articol: 13/10/2015