Shop
Ultimele 100 de articole

Magazin Online/Icoane Sfintite de pe Muntele Athos

Icoana linistii sufletesti, de pe muntele Athos : Binecuvantarea lui Iisus

23 aprilie 2015, , Vizualizări: 3,177
[nggallery id=]

Icoana linistii sufletesti, numita Binecuvantarea lui Iisus, este aleasa de credinciosii care cauta sa dobandeasca liniste in inimile lor, prin credinta si smerenie, rugandu-se la aceasta icoana cu rugaciunea inimii precum calugarii de la manastirile de pe sfantul munte Athos unde a fost realizata, sfintita si miruita :

 

“Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul.”

 

La aceasta icoana este bine ca rugaciunea sa fie de multumire si slava, pentru a ne lasa astfel calauziti de Iisus Hristos si Dumnezeu care stiu ce avem nevoie cel mai mult, ce e cel mai bine pentru noi sa se implineasca din tot ce ne dorim. Prin rugaciunea inimii, ne abandonam in mainile divinitatii cu convingerea deplina ca suntem pe cele mai bune si sigure maini posibile.

Icoana este lucrata pe lemn, este tratata cu apa sfintita, miruita si sfintita in slujbele de pe Sfantul Munte. Pe verso este certificatul de garantie care confirma producerea sa in Grecia pe Muntele Athos.

Dimensiune: 13 cm x 18 cm.

Pret : 65 lei + transportul.

Transportul poate fi prin curier sau prin Posta Romana, la alegere.

Plata se face in sistem RAMBURS la posta sau la curier.

Coletul va sosi de la firma SC EVALUARI IMOBILIARE SRL, firma detinatoare a siteului www.sfatulparintilor.ro

 

 

———————–

ICOANELE REALIZATE LA MANASTIRI DE PE SFANTUL MUNTE ATHOS CE SE POT CUMPARA DIN MAGAZINUL SFATULPARINTILOR.RO SUNT:

 

Icoana pentru AJUTOR SI SANATATE Maica Domnului cu 3 maini

Icoana pentru PROTECTIA CASEI Maica Athosului

Icoana pentru MAMA SI COPIL Maica Domnului Atotascultatoarea (sau Grabnic Ajutatoarea)

Icoana linistii sufletesti BINECUVANTAREA LUI IISUS

———————–

 

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

In spiritualitatea ortodoxa, rugaciunea lui Iisus sau rugaciunea inimii ocupa un loc deosebit. Ea marcheaza renuntarea vadita la grijile lumesti pentru a castiga pe Dumnezeu prin intermediul rugaciunii. Aceasta rugaciune a fost adusa de catre Nichifor Monahul (nascut in 1215 in Italia) de pe Muntele Athos acolo unde si-a gasit bucuria spirituala si marea liniste sufleteasca.

 

Formele cele mai folosite la Muntele Athos sunt „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine” şi „Doamne, Iisuse Hristoase, miluieşte-mă” .

 

Rugăciunea este atât de tare şi de puternică încât poţi să te rogi şi să faci ce vrei, căci rugăciunea te va povăţui spre o lucrare adevărată şi dreaptă.

 

Pentru ortodocşi este una dintre cele mai profunde şi mistice rugăciuni, dar ea este şi foarte practică, deoarece prin scurtimea şi repetarea ei ordonează mintea şi o ţine mai uşor în rugăciune. În tradiţia ortodoxă rugăciunea este spusă repetat, la început cu voce, mai târziu cu voce joasă sau în minte, însoţită de semnul crucii.

 

Indemnul la rugaciune, crestinii l-au primit de la Iisus insusi : „Tu insa cand te rogi intra in camara ta, inchide usa si roaga-te Tatalui” (Matei 6, 6). Staruinta in rugaciune a fost indicata prin exemplul propriu : „A doua zi foarte de dimineata, Iisus, sculandu-se, a iesit si s-a dus intr-un loc pustiu si se ruga acolo” (Matei 1, 35). Prin cuvant si fapta suntem indemnati sa ne retragem in noi insine si aici, prin rugaciune, sa ne gasim linistea.

 

Nichifor Monahul s-a bucurat de o larga raspandire si o mare autoritate. Nichifor s-a nascut in Italia (1215), dar si-a gasit bucuria spirituala si marea liniste in Muntele Athos, unde a deprins rugaciunea lui Iisus pe care a facut-o cunoscuta si altora. Prin activitatea sa, Nichifor poate fi socotit ca initiatorul miscarii isihaste. El a lasat o metoda a rugaciunii pe care a deprins-o de la altii. Metoda lui Nichifor numita „Cuvant despre veghere si paza inimii” ne indeamna sa cautam comoara pierduta in adancul inimii, pentru ca in interiorul nostru noi gasim prezenta continua a lui Dumnezeu.

 

In partea de jos a sa este inscriptionat de calugari “Agion Oros” in greaca, care inseamna “Sfantul Munte”, ca dovada a provenientei ei. Mai multe informatii despre Muntele Athos si importanta lui in lumea crestin ortodoxa puteti gasi la finalul acestui material.

 

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

 

Despre Muntele Athos din Grecia, Halkidiki:

 

Muntele Athos este un munte si peninsula in Halkidiki, Macedonia, Grecia. Considerat patrimoniu universal si stat cu guvernare de sine statatoare in Republica Elena, Athos este locul unde se gasesc 20 manastiri ortodoxe celebre aflate sub directa jurisdictie a patriarhului din Constantinopol. Today Greeks commonly refer to Mount Athos as the „Holy Mountain”

Muntele Athos este singurul loc din Grecia dedicat in totalitate rugaciunilor si preaslavirii lui Dumnezeu. De aceea el este numit Sfantul Munte.

Sfantul Munte are 350 kilometri patrati. Frumusetea naturala a acestui loc este extraordinara.

Nu este permis decat accesul barbatilor pe Muntele Athos, care este numit „Gradina Fecioarei” de catre calugari. Numai barbati trecuti de 18 ani care sunt crestin ortodoxi au permisiunea sa traiasca pe Athos, fie ca si calugari ori muncitori.

Conform traditiei, Fecioara Maria naviga impreuna cu Sfantul Ioan de la Joppa spre Cipru ca sa viziteze pe Lazarus. Din cauza vremii neprielnice, vasul a trebuit sa ancoreze aproape de portul Klement, actualmente locul unde se gaseste manastirea Iviron. Fecioara Maria a coborat pe mal si, uluita de frumusetea naturala salbatica a muntelui, ea l-a binecuvantat si si-a intrebat Fiul daca aceasta poate fi gradina Ei. O voce s-a auzit spunandu-i: „Fie ca acesta sa fie mostenirea si gradina Ta, un paradis si un loc de salvare a tuturor sufletelor ce cauta sa se salveze.”.

Din acel moment, Sfantul Munte a fost consacrat drept Gradina Maicii Domnului si a fost interzis accesului oricarei alte femei in afara de Sfanta Fecioara care isi face des aparitia printre calugari, testandu-le credinta, conform marturiilor culese de la calugari la fata locului. Numai calugarii cu har foarte mare ii pot simti prezenta Fecioarei printre ei, aceasta fiind o alta forma de a se face distinctia intre nivelele si intensitatea credintei celor ce o preaslavesc pe Sfantul Munte.

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

« Continua cumparaturile
Meniu