Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei
Tratarea bolilor de rinichi
Rinichii pot fi afectati de problemele cu diabetul. De aceea proprietatile anticoagulante din saliva lipitorilor fac minuni in cazul bolilor de rinichi. Alte enzime din saliva lipitorilor reduc stresul de la nivelul acestora, imbunatatindu-le functia de filtrare. In plus, imbunatatirea circulatiei sangelui de la nivelul rinichilor ii ajuta sa filtreze si mai bine toxinele si sa le elimine cu usurinta.
Tratarea migrenelor
Durerile apar din cauza blocajelor in circulatia sangelui. Aici intervin lipitorile si, gratie proprietatilor salivei acestora, migrenele dispar ca prin farmec.
Tratarea accidentarilor sportive
Terapia cu lipitor este benefica si in cazul vindecarilor accidentarilor sportive. Proprietatile antiinflamatorii, antibacteriene si anticoagulante din saliva lipitorilor ajuta la accelerarea procesului de vindecare.
Tratarea varicelor
Pacientii cu varice beneficiaza si ei de proprietatile salivei lipitorilor. Tratamentul cu lipitori reduce inflamatia, scade intensitatea durerii si dizolva cheagurile de sange care se formeaza. Insa terapia cu lipitori nu este eficace in cazul pacientilor care au varice cauzate de tulburari la nivelul valvelor sau la dilatarii vaselor de sange.
Tratarea bolilor de piele
Tratamentul cu lipitori este benefic in cazul furunculelor, prin amplasarea acestora in varful furunculului, dar si pe langa acesta. Durerea va scadea in intensitate, gratie proprietatilor anestezice ale salivei lipitorilor, si, in acelasi timp, zona va fi curatata datorita proprietatilor antibacteriene.
Zona zoster apare prin reactivarea visurului care in copilarie produce varicela. Desi aparitia zonei zoster nu este ceva serios la nivelul pielii, durerea cauzata de inflamarea nervilor din perimetrul respectiv poate fi severa si poate dura saptamani intregi. Substantele analgezice continute de saliva lipitorilor poate fi de folos in acest caz.
Lipitorile fac minuni si in cazul pacientilor cu grefe de piele. Atasate pe zona de piele noua, ele incep sa traga sangele, eliberand hirudina. Acest compus ajuta la asimilarea mai rapida a noului tesut, scazandu-se riscul de cianozare a acestuia.
In functie de fiecare caz in parte, medicul curant hotaraste cat de mult vor sta lipitorile pe corp si de cate se va repeta procesul si cu ce frecventa.
Sursa: leechestherapy.com
Imagine de István Asztalos de la Pixabay