Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei
Terapia cu lipitori - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Terapia cu lipitori. Inca din cele mai vechi timpuri, lipitorile au fost folosite pentru a trata diverse boli. Se presupune ca acestea extrag sangele cu impuritati si corpul se va vindeca mai repede.

Iata care sunt beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei, pentru care terapia cu lipitori este folosita inca si in zilele noastre.

Tratarea bolilor vasculare si cardiovasculare

Saliva lipitorilor contine peste 100 de substante bioactive. Unele dintre acestea sunt hirudina si calina, care actioneaza ca agenti anticoagulanti si inhibitori pentru formarea cheagurilor de sange. Alti compusi din saliva lipitorilor ajuta la dilatarea vaselor de sange, la subtierea sangelui, facandu-l mai putin vascos.

Hirudina ii ajuta si pe cei care sufera de boli cardiovasculare, gratie efectelor sale anticoagulante. Tratamentul cu lipitori poate fi recomandat dupa ce o persoana a suferit un atac de cord sau un accident vascular.

Proprietatile antiinflamatorii si anticongestionante pe care le contine saliva lipitorilor sunt de folos si in cazul pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala, reducandu-se presiunea sistolica si diastolica.

Tratarea alopeciei

Terapia cu lipitori imbunatateste circulatie sangelui, de aceea este recomandata si persoanelor care au probleme cu pierderea podoabei capilare. Gratie acestui tratament, foliculii devin mai puternici si este favorizata cresterea parului. Persoanele care sufera de alopecie din pricina unor infectii fungice sau matreata pot beneficia, de asemenea, de pe urma acestui tratament, caci saliva lipitorilor are proprietati antifungice.

Citeste si: Ce boli vindeca ozonoterapia. Proprietati miraculoase in cazul multor afectiuni

Tratarea artritei

Din cele aproximativ 600 de specii de lipitori, numai 15 sunt considerate cu efecte tamaduitoare in cazul artritei. Lipitorile extrag sangele infectat si elibereaza substante anestezice, dar si enzime care au proprietati antiinflamatorii care reduc durerea incheieturilor. Rezultatele incep sa se vada inca din prima zi de dupa tratament, prin reducerea durerilor si a inflamatiei.

Tratarea diabetului

Hirudina este benefica si in cazul pacientilor diagnosticati cu diabet. Acestia au sangele mai vascos, ceea ce le creste riscul de a dezvolta cheaguri de sange. In plus, dupa subtierea sangelui, acesta va circula mai usor prin artere si se va reduce semnificativ tensiunea arteriala si presiunea de la nivelul inimii.

Te mai poate interesa si: Terapie prin copaci. Cum te ajuta energia copacilor

Tratarea problemelor de auz

Terapia cu lipitori poate remedia trei dintre cele mai comune probleme de auz: pierderea brusca a auzului, tinitus (tiuitul urechilor) si otita medie.

Pentru ca sangele va beneficia de pe urma substantelor continute de saliva lipitorilor, care vor elibera sangele de impuritati, il vor face sa circule mai repede si mai usor, problemele medicale de mai sus, care sunt de natura infectioasa, vor fi remediate ca prin farmec cu ajutorul lipitorilor.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 10/05/2022