Paralizia in somn – afectiunea care ingrozeste tot mai multi oameni - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Paralizia in somn – afectiunea care ingrozeste tot mai multi oameni

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Paralizia in somn – afectiunea care ingrozeste tot mai multi oameni

Paralizia in somn, sau senzatia ca nu te poti misca atunci cand te trezesti brusc in toiul noptii, este o afectiune de care tot mai multi oameni se plang. Daca ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti din somn brusc, intr-o stare perfect constienta, dar sa fii incapabil sa-ti misti in vreun fel corpul, trebuie sa stii care sunt motivele pentru care experimentezi aceasta senzatie si ce se intampla de fapt in corpul si in creierul tau atunci cand patesti asta. Specialistii au cautat mult timp explicatii pentru acest fenomen misterios.

Medicii explica paralizia in somn ca fiind acel moment in care o persoana trece de la starea de veghe la cea de somn, iar in urma unor miscari nenaturale ale undelor din creier, starea de constienta isi face aparitia, insa corpul nu primeste din creier impulsurile electrice necesare pentru a se putea misca. Astfel, capacitatea motorie este complet blocata, iar persoana care se afla in asa-zisa „paralizie” se afla, pentru cateva minute, in postura in care nicio parte a corpului nu o asculta.

Paralizia in somn – ce se intampla in corpul nostru cand dormim?

Pentru a putea intelege mai bine motivul pentru care experimentam paralizia in somn, trebuie sa stim ce se intampla cu mintea si corpul nostru atunci cand dormim.

Atunci cand adormim, corpul nostru se relaxeaza treptat. Aceasta tranzitie se face atat de lent incat deseori nici nu o observam, fiind greu de constientizat. Somnul propriu-zis este de doua feluri, iar noi le experimentam pe ambele intr-o singura noapte:

 

Citeste continuarea aici.

Data articol: 27/03/2017