Paradoxal! 15 obiceiuri sanatoase FOARTE PERICULOASE pentru sanatatea ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Paradoxal! 15 obiceiuri sanatoase FOARTE PERICULOASE pentru sanatatea ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Paradoxal! 15 obiceiuri sanatoase FOARTE PERICULOASE pentru sanatatea ta
obiceiuri nesanatoase - sfatulparintilor.ro - pexels-photo-317157

Consumul de alimente sanatoase, mersul regulat la sala si recuperarea somnului de care ai fost privat dintr-un motiv sau altul – toate acestea pot fi problematice cand este vorba despre sanatate.

Orice obicei sanatos se poate intoarce in anumite condintii impotriva ta.

 

 

Asadar, iata obiceiurile sanatoase care pot fi periculoase pentru tine.

 

 

  1. Periatul dintilor dupa fiecare masa

Potrivit Mayo Clinic daca ai mancat ceva acid ar trebui sa eviti spalatul pe dinti urmatoarele 30 de minute. Fructele precum portocalele, grapefruit si lamaile care contin acid citric pot ataca smaltul dintilor. Tocmai de aceea, nu este bine sa te speli pe dinti imediat ce le-ai consumat.

Insa este important sa te speli pe dinti de doua ori pe zi, mai ales inainte de a merge la culcare.

 

 

  1. Sa te lasi pacalit de etichetele cu alimente „sanatoase”

Cuvintele precum „natural”, „sanatos”, „fara carbohidrati” pot fi manipulatoare. Cel mai bine este sa fii atent la lista cu ingredientele asa vei sti exact ce bagi in gura.

 

 

  1. Sa te concentrezi doar pe exercitiile cardio

Este importanta schimbarea rutinei exercitiilor si sa nu te concentrezi exclusiv pe cardio. Nu renunta la exercitiile cu greutati pentru alergat pentru ca si ele te ajuta sa cresti masa musculara, sa scazi grasimea si sa cresti forta.

 

 

  1. Sa dormi mai mult in weekend

Potrivit unor studii publicate in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, cele cateva ore in plus dormite la finalul saptamanii pot duce la probleme de sanatate. Cel mai bine este sa dormi in fiecare noapte 7-9 ore de somn.

 

 

  1. Sa crezi ca o gandire constienta sanatoasa inseamna izolare sociala

O alimentatie sanatoasa inseamna sa-i oferi organismului cantitatea necesara din fiecare nutrient sanatos si, totodata, sa eviti grasimile, zaharul, sarea si alcoolul. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la intalnirile cu familia si prietenii. Adica sa nu mai participi la nici un eveniment social pentru ca avea o „dieta sanatoasa”.

Iti poti planifica dieta astfel incat sa te bucuri si de o viata sociala normala.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 02/05/2018