Metode naturiste de albire a dinților. Cât sunt de bune și ce spune stomatologul despre ele? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Metode naturiste de albire a dinților. Cât sunt de bune și ce spune stomatologul despre ele?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Metode naturiste de albire a dinților. Cât sunt de bune și ce spune stomatologul despre ele?
Metode naturiste de albire a dinților

Cu toții ne dorim dinți albi și un zâmbet perfect, de Hollywood. Este bine să aflăm însă la ce riscuri ne supunem atunci când alegem metode naturiste de albire a dinților în detrimentul celor profesionale, efectuate în cabinetul dentistului.

Medicul stomatolog Adrian Mina ne explică fiecare dintre posibilele efecte secundare pe care le au diversele metode naturiste de albire a dinților. 

1. Sucul de lămâie

Unii oameni pledează pentru perierea sau clătirea cu suc de lămâie pentru albirea dinților. Sucul de lămâie este de fapt acid citric și poate dăuna dinților, determinând pierderea de calciu. Odată pierdut calciul, acesta este de neînlocuit.

Lămâile au un pH de 2,3, care este foarte scăzut. Cu cât pH-ul este mai mic, cu atât este mai acid. Dacă puneți sucul de lămâie direct pe dinți, începe să provoace imediat daune. Este destul de comun ca medicii stomatologi să trateze leziuni ale dinților cauzate de persoanele care consumă foarte des citrice.

Nici combinarea sucului de lămâie cu bicarbonatul de sodiu nu este o idee prea bună. Nu numai că acidul citric din sucul de lămâie provoacă pierderi de calciu, dar bicarbonatul de sodiu va eroda smalțul dinților, cu potențial de a provoca leziuni permanente”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

2. Căpșunile

Acesta este un alt remediu naturist menit să ajute la albirea dinților, dar care poate fi periculos. Căpșunile produc efectul de albire al dinților prin acidul ascorbic pe care il conțin. E bine însă de știut că acizii sunt nocivi pentru dinți. La maxim 30 de minute după ce consumați căpșuni, aveți grijă să vă spălați pe dinți cu o pastă de dinți ce conține fluor. De asemenea, folosiți apa dentară.

3. Merele

Deși merele au o mulțime de atribute sănătoase, albirea dinților cu siguranță nu se numără printre ele. Merele sunt bune ca gustare, dar nu ca un substitut al igienei orale, cum ar fi periajul și ața dentară. Faptul că uneori dinții lucesc frumos după ce mâncăm mere este rezultatul unei cantități mici de acid malic pe care acestea o conțin.

Citeste si: Albirea dintilor. Ce trebuie sa stii. Trucuri pentru dinti albi

4. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu vă va albi dinții, dar poate îndepărta placa dentară, deoarece este o substanță abrazivă. E bine de știut totuși că din cauza faptului că este abraziv, dacă utilizați bicarbonat de sodiu prea des, aceasta va deteriora smalțul dinților. Majoritatea pastelor de dinți comerciale pot elimina petele la fel de eficient ca bicarbonatul de sodiu și fac acest lucru fără efecte secundare sau riscuri.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/05/2022