Shop
Ultimele 100 de articole

Ce trebuie sa stii despre albirea dintilor?

07 decembrie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - albirea dintilor - freedigitalphotos.net

Procesul de albire a dintilor este tentant pentru toate persoanele care isi doresc un zambet mai frumos si mai stralucitor. Executata in mod corect, procedura nu prezinta niciun risc si este foarte sigura. Tocmai din acest motiv, inainte de a lua aceasta hotarare, este important sa va adresati unui medic stomatolog. Acesta va determina daca o albire profesionala este necesara si ce procedura va folosi pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 

Inainte de a stabili tratamentul de albire adecvat fiecarei persoane in parte, medicul stomatolog va realiza tratamentele dintilor, precum si ale gingiilor. Doar asa se va observa eficacitatea acestei proceduri. ”Este important de retinut faptul ca acest tip de tratament se poate aplica numai dupa ce se stabileste ca pacientul are nevoie de o albire profesionala. Desi foarte rare, efectele adverse ale unei astfel de proceduri totusi exista. Pot aparea dureri gingivale sau dureri ale dintilor, care pot persista chiar si cateva zile. De asemenea, nu se vor observa diferente in cazul coroanelor, a puntilor si a plombelor dentare. Ele vor ramane la culoarea lor initiala. Tocmai din acest motiv, este recomandata schimbarea plombelor vechi cu unele mai deschise la culoare cu cel putin o nuanta.”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodontie si ODF, Clinica Stomatologica Multident.

 

Procesul de albire a dintilor este in continuare cel mai solicitat tratament in cosmetica dentara. Persoanele cu dintii patati de cafea, ceai, alcool sau ingalbeniti din cauza fumatului, apeleaza constant la aceasta procedura pentru a-si recapata zambetul frumos de altadata.

Efectele unui tratament profesionist de albire a dintilor pot dura de la 6 luni pana la cativa ani. Indiferent de durata, aceasta investitie de ordin personal va reda cu siguranta increderea de sine a fiecarei persoane care solicita o astfel de procedura.

Nu se aplica acest tratament copiilor sub 15 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor cu sensibilitate mare a dintilor sau care prezinta carii netratate

 

Pentru a cunoaste avantajele si dezavantajele unei astfel de proceduri, clinica a demarat campania publica de informare ”Sanatatea dentara a familiei mele”, prin care isi doreste sa aduca la cunostinta intregii familii, pasii care trebuie urmati inainte de a stabili tratamentul de albire adecvat, precum si metodele prin care putem pastra, o perioada cat mai lunga de timp, efectul acestei proceduri.

 

 

Campania de informare publica “Sanatatea dentara a familiei mele” este iniţiata de Clinica Stomatologica Multident, in parteneriat cu Jurnalul Naţional, SfatulParintilor.ro şi Sanatatea Press Group.

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.