Inovaţie în vindecarea rapida a aftelor cu Aphtaplus - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Inovaţie în vindecarea rapida a aftelor cu Aphtaplus

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Inovaţie în vindecarea rapida a aftelor cu Aphtaplus
aphtaplus

Ştiaţi că 1 din 5 persoane dezvoltă afte sau leziuni bucale traumatice? Aphtaplus este un produs natural care conţine miere, glicerol, extract de merişor (Vaccinium macrocarpon), extract de afine (Vaccinium myrtillus) şi gumă xantan şi ajută la vindecarea aftelor şi leziunilor bucale.

Cu ce este el diferit faţă de alte produse din categoria sa? Este singurul cu acţiune locală specifică pe afte şi leziunile bucale şi are un mecanism de acţiune original, inovativ, brevetat de Institutul de Cercetare Vitrobio din Franţa.

 

 

Aphtaplus este compus din 2 complexe active: complexul osmotic activ miere-glicerol şi complexul taninilor din extractele de plante. Acţiunea sinergică a celor 2 complexe active duce la vindecarea rapidă a aftelor şi leziunilor bucale, în 2-3 zile.

Nimeni nu îşi doreşte să aibă o aftă în perioada sărbătorilor, iar Aphtaplus rezonează cu nevoile noastre: vindecă aftele şi leziunele bucale în 2-3 zile, face durerea să dispară în cinci minute de la aplicare, astfel că permite alimentaţia normală; efectul analgezic se menţine aproximativ cinci ore şi vindecă leziunile recurente. Mai mult decât atât! El poate fi folosit atât de cei mici, cât şi de adulţi, datorită gustului plăcut şi faptului că nu ustură.

 

 

Natura vâscoasă a produsului creează o peliculă protectoare peste leziune/ aftă, precum şi între aparatul dentar şi mucoasă, reducând frecarea dintre cele două suprafeţe.
Filmul protector creat deasupra leziunii, împiedică pătrunderea din exterior a virusurilor, bacteriilor, ciupercilor, impurităţilor şi asigură hidratarea leziunii.
Prin efectul său osmotic activ, elimină lichidul (plasma) din interiorul spre exteriorul leziunii, împreuna cu particulele bacteriene, resturile celulare sau alimentare şi, astfel, curăţă leziunea de contaminarea microbiană şi pregăteşte terenul pentru procesul de cicatrizare.
Complexul miere-glicerol are acţiune osmotică de aproximativ 2 ori mai mare decât mierea simplă; de asemenea, acţiunea sa este superioară acţiunii glicerolului luat separat.
Concentraţiile de miere şi glicerol din complex sunt adaptate specific mucoasei bucale.
Mierea la un pH de 6 – 6,5 generează peroxid de hidrogen care ajută la eliminarea contaminanţilor ascunşi de pe ţesuturile celulare.
Datorită proprietăţilor sale higroscopice, mierea menţine leziunea hidratată, şi, prin urmare, creează un teren favorabil pentru vindecare.
Mierea din complex este miere de acacia, săracă în polenuri şi hipoalergenă.  Atât mierea cât şi glicerolul sunt cunoscute ca agenţi antimicrobieni.

Data articol: 20/12/2013