Tumorile si excrescentele contribuie la pierderea auzului
Excrecentele chiar daca nu sunt canceroase pot bloca canalul unei urechi ceea ce genereaza automat pierderea auzului. In unele cazuri, prin indepartarea tumorii auzul poate fi recapata. Chiar si in cazurile mai grave tratamentul de specialitate poate da rezultate satisfacatoarea: poate ca auzul nu va mai fi niciodata atat de fin, insa persoana respectiva nici nu va intra in randul surzilor.
12 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
Zgomotele facute de pedarde si alte bombe sunt un factor al pierderii auzului
In fiecare an de sarbatori spitalele de urgenta sunt pline de persoane ranite de perdarde. Si chiar daca nu exista rani fizice vizibile, nu de putine ori cei care s-au aflat langa pedarda si-au pierdut auzul din cauza exploziei. In general, pacientul isi pierde capacitatea de a auzi imediat si pentru totdeauna.
Ceara din ureche poate contribuie la pierderea auzului
De fapt, ceara apare in ureche cu un scop: sa protejeze canalul impotriva murdariei si a bacteriilor. Insa daca volumul ei este prea mare, atunci va bloca canalul si auzul va fi afectat. In cazul in care suspectati ca aveti multa ceara in urechi, nu incercati s-o indepartati singur. Nu incercati s-o indepartati folosindu-va de betigasele speciale sau de alte lucruri. Mergeti la un specialist care poate indeparta usor si fara nici un pericol ceara.
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!