Shop
Ultimele 100 de articole

12 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap

07 iunie 2021, , Vizualizări:
cauze ale durerilor de cap

Cine nu s-a confruntat măcar o dată cu o durere de cap? Mai puternice sau mai slabe, mai rare sau mai dese, durerile de cap te pot întoarce pe dos. Deşi remediile de pe piaţă sunt multe şi eficace, cel mai bine este să le afli cauzele şi să le elimini.  Iată cei mai neobişnuiţi factori care provoacă neplacutele dureri de cap cu care ne confruntam multi dintre noi.

Te doare capul din cauza vremii

Schimbările de temperatură influenţează foarte mult migrenele. Dacă este însorit sau caniculă, te poate durea capul. După cum şi atunci când plouă sau se schimbă presiunea atmosferică se pot instala durerile de cap. Nu poţi schimba vremea, însă dacă iei unele măsuri pe caniculă (ochelari de soare, hidratare, eviţi soarele puternic), reduci semnificativ riscul de a te durea capul.

Mirosurile puternice dau dureri de cap

Mirosurile puternice, chiar şi cele plăcute, pot da dureri de cap multor oameni. Se pare că sunt stimulaţi centri nervoşi care declanşează durerea. Fie că vorbim de mirosul florilor, de parfum sau vopsea, izul acestora sensibilizează creierul şi începe să te doară capul.

Exerciţiile fizice dau dureri de cap

Exerciţiile fizice extenuante, chiar şi sexul uneori pot cauza dureri de cap. De obicei, aceste dureri de cap apar în cazul persoanelor care suferă de migrene.

Citeste si: Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori

Postura incorectă duce la dureri de cap

Dacă nu stai corect pui presiune pe muşchii gâtului, iar de aici şi până la o sâcâitoare durere de cap nu mai este decât un singur pas. Fii atent la birou dacă nu cumva stai cocoşat, dacă scaunul tău oferă sprijin corespunzător spatelui, dacă monitorul tău este prea sus sau prea jos sau dacă obişnuieşti să ţii telefonul între ureche şi umăr.

Brânza dă dureri de cap

Poate ţi se va părea ciudat, însă brânza, în special cea veche (brânza cu mucegai, cheddar, parmezanul etc.), poate duce la dureri de cap. Vinovată se face o substanţă chimică, tiramină. Cu cât alimentele sunt mai vechi, cu atât mai multă tiramină conţin.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.