Shop
Ultimele 100 de articole

12 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap

07 iunie 2021, , Vizualizări:
cauze ale durerilor de cap

Şi de la vin te doare capul

Aceeaşi tiramină este vinovată şi în cazul vinului. În plus, alcoolul stimulează circulaţia sângelui, ceea ce poate intensifica durerile de cap, prin mărirea fluxului sangvin care traversează creierul. Dacă ai observat că vinul roşu este vinovatul, iar la unele ocazii speciale n-ai vrea să-l “ratezi”, poţi cere sfatul medicului cu privire la unele medicamente care te-ar putea ajuta.

Te mai poate interesa si: Dureri de cap. Ce le cauzeaza si cum sa scapi de ele. Remedii naturale miraculoase

Mănânci mezeluri? Află că dau dureri de cap

Carnea procesată, în special mezelurile pot cauza dureri de cap. Acestea conţin tiramină, aditivi, nitriţi care declanşează dureri de cap în cazul anumitor persoane.

Te doare capul şi dacă sari peste mese

Durerile de cap cauzate de foame nu sunt deloc de neglijat. Nivelul zahărului din sânge scade şi duce la apariţia durerilor de cap. Atenţie, nu te lăsa păcalit şi nu consuma batoane de ciocolata sau “ceva dulce”. Chiar dacă nivelul de zahăr din organism va creşte simţitor, va scădea brusc şi mai mult decât înainte.

Fumatul declanşează durerile de cap

Fumatul poate cauza dureri de cap şi fumătorilor şi celor care fumează pasiv. Nicotina îngustează vasele e sânge şi duce la apariţia durerilor de cap.

Nu rata nici: Alimente care declanşează durerile de cap

Cafeina da dureri de cap

Nu poţi nici cu ea, nici fără ea. Cafeaua mult iubită de miliarde de persoane este un factor declanşator al durerilor de cap. Cu toate acestea, în cantităţi moderate, ajută la reducerea durerilor de cap şi chiar este folosită în unele medicamente care tratează durerile. Dacă obişnuieşti să bei multă cafea şi renunţi brusc la ea, este foarte posibil să te doară capul. În cazul în care vrei să dimuezi cantitatea de cafea consumată zilnic, ia-o treptat.

 Te poate durea capul de la accesoriile pentru păr

Obişnuieşti să-ţi prinzi părul într-o coadă de cal­ foarte strânsă? Porţi de obicei bentiţe, pălării, şepci foarte strânse pe cap? Este foarte posibil ca din cauza lor să te doară capul. Eliberează strânsoarea şi poate vei scăpa şi de durerea de cap.

Şeful dă mari dureri de cap

Şeful îţi poate da dureri de cap şi la propriu, şi la figurat. Orice persoană care reuşeşte să-ţi ridice nivelul de stres te face vulnerabil în faţa durerilor de cap şi a migrenelor. Nu se ştie exact care este mecanismul de declanşare a durerilor de cap, însă e clar că o sensibilitate sporită a neuronilor apasă în creier butonul pentru durere.

 Iata 11 moduri naturale sa scapi de durerile de cap!

Imagine de Peggy und Marco Lachmann-Anke de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.