Ceai de ceapa cu nuci. Cele mai bune ceaiuri pentru tuse! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ceai de ceapa cu nuci. Cele mai bune ceaiuri pentru tuse!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ceai de ceapa cu nuci. Cele mai bune ceaiuri pentru tuse!
Ceai de ceapa cu nuci

In plin sezon de coronavirus, gripe si raceli, cu siguranta te intrebi care sunt cele mai bune ceaiuri pentru tuse. Specialistii in remedii naturiste ne indreapta atentia spre ceai de ceapa cu nuci.

Ceapa contine antioxidanti si vitamine care stimuleaza imunitatea, precum si substante care decongestioneaza caile respiratorii. Desi ceapa nu ajuta la tratarea gripelor, racelilor si infectiilor virale, ceaiul de ceapa are proprietati hidratante, antiinflamatorii si antivirale.

Citeste si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

De asemenea, nucile sunt bogate in proteine, grasimi sanatoase, fibre, antioxidanti, vitamine (A, B, C, E si P) si minerale (calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, sulf, fier, zinc, iod etc.). Cojile de nuca sunt benefice impotriva tusei.

Va recomandam mai jos cateva retete de ceai de ceapa, in diverse variante.

Ceai de ceapa cu nuci

Ingrediente necesare: o ceapa mica, 2-3 nuci

Cum se prepara: Se curata ceapa de primul strat. Se spala bine si se taie in 4. Se spala nucile si se zdrobesc. Se fierb impreuna ceapa, cojile si miezul de nunca, timp de jumatate de ora. Apa va scadea la volum si va avea o culoare rosiatica.

Utilizare: Ceaiul se bea cat de cald suporti. Pentru copiii mici se recomanda sa se raceasca pana la cel mai confortabil nivel pentru ei. Ceaiul se poate bea indulcit cu miere si se poate adauga lamaie. Dar, de preferat ar fi sa se consume neindulcit.

Te mai poate interesa: Ceai de ceapa. Beneficii si contraindicatii. Retete pentru imunitate, tuse si dureri

Ceai de ceapa cu ghimbir

Ingrediente necesare: doua cepe mici, 5 feliute de ghimbir, 2 lingurite (2 pliculete de ceai verde), 850 ml apa, un varf de sare

Cum se prepara: Se curata ceapa si ghimbirul, se taie si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se adauga ceaiul verde, se lasa acoperit 3-4 minute.  

Utilizare: Ceaiul se strecoara si se bea la temperatura potrivita pentru fiecare.

Nu rata nici: Ceai de musetel. Beneficii pentru sanatate. Cine trebuie sa-l evite!

Surse: allrecipes.com, livestrong.com, steemit.com

Imagine de DanaTentis de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/10/2021