5 pacate involuntare care iti afecteaza sanatatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 pacate involuntare care iti afecteaza sanatatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 5 pacate involuntare care iti afecteaza sanatatea

Cu totii facem lucruri care ne afecteaza sanatatea intr-un fel sau altul. Cel mai rau este ca despre unele dintre ele nici macar nu-ti dai seama ca iti fac rau. Iata un top 5 al “pacatelor” zilnice pe care le faci involuntar si care iti afecteaza sanatatea.

 

 

1. Inlocuiesti exercitiile fizice zilnice cu abonamentul la sala

Este minunat daca te inscrii in randul celor care merg de trei ori pe saptamana, cate o ora la sala. Dar asta nu inseamna ca in restul zilelor poti sa lenevesti linistit pe canapea. Este recomandat sa faci miscare in fiecare zi (plimbare, mers cu bicicleta etc.). Intr-un studiu realizat la Universistea din Masstricht s-a descoperit ca persoanele care merg la sala ardeau mai putine calorii per saptamana decat cele care faceau miscare lejera zilnic.

 

 

2. Nu stai comod la birou

Ai scaunul prea sus sau prea jos? Ai un ecran care palpaie? Daca nu stai confortabil la birou, pe langa faptul ca poti avea probleme cu modificarea coloanei vertebrale, poti resimti dureri de cap, dureri de gat, dureri musculare sau de oase, dureri de spate. Ecranul trebuie sa fie la nivelul ochilor, nu mai sus nu mai jos. Si chiar daca biroul tau este aranjat perfect, tot trebuie sa faci pauze in care sa te plimbi si sa te intinzi la fiecare ora.

 

 

3. Continut redus de grasimi nu inseamna continut redus de calorii

Daca vei citi cu atentie etichetele alimentelor vei descoperi ca la unele produse care au “continut redus de grasimi”, diferenta este de la 20 g la 15 g. Deci nu e o scadere spectaculoasa. In plus, in procesul de degresare, pentru a nu ramane fara gust produsul sunt introdusi in reteta tot felul de aditivi, de obicei pa baza de zahar, ceea ce ridica nivelul de calorii.

 

 

4. Tii apa in PET-uri refolosite

Este OK sa bei apa, insa nu in PET-uri refolosite. Desi inca se mai disputa problema daca sunt sau nu substantele din PET-uri periculoase pentru sanatate, un lucru este sigur: exista un potential bacterian. Daca vrei sa refolosesti un recipient, apeleaza totusi la cele pentru sportivi, create special pentru asa ceva. Nu uita ca dupa fiecare folosire sa le speli cu apa si detergent de vase si sa le usuci inainte de le umple din nou cu lichide.

 

 

5. Nu tii stresul sub control

Stresul este ceva obisnuit, “de-al casei”, te-ai obisnuit cu el incat nici nu te mai gandesti ca trebuie sa-l elimini din viata ta. Stresul este foarte periculos pentru sanatate, chiar si o banala raceala iti poate veni de hac atunci cand esti stresat.

 

 

Photo credit: mikebaird / Foter.com / CC BY

Data articol: 11/06/2013