4 tratamente naturiste pentru gripă, în sezonul rece - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 tratamente naturiste pentru gripă, în sezonul rece

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 4 tratamente naturiste pentru gripă, în sezonul rece
tratamente naturiste pentru gripă

Având în vedere că sezonul rece este o perioadă în care imunitatea este adesea pusă la încercare, trebuie să ai la îndemână remedii eficiente. Produsele naturale sunt cele mai potrivite, deoarece nu au efecte adverse și pot fi administrate o perioadă mai îndelungată. Trebuie să ai în vedere ca tratamentul pe care îl folosești să aibă în compoziție plante cu efect dovedit în ameliorarea răcelii sau a gripei, precum acesta.

Bineînțeles, în funcție de severitatea gripei, mai poți include în planul de tratament următoarele remedii:

Extract de măceș

Așa cum menționam anterior, tratamentul trebuie să includă plante cu eficacitate sporită în cazul gripei, iar pe primul loc este extractul de măceș standardizat. Măceșele conțin o mulțime de nutrienți care întăresc sistemul imunitar. Acestea conțin o cantitate semnificativă de vitamina C, care este indispensabilă în astfel de situații, dar au în compoziție și acizi care ajută la stabilizarea vitaminei C. Le poți consuma ca atare, sub formă de ceai sau sub formă de sirop. În ultimul caz, optează pentru o concentrație de 200 mg pentru a obține efectele așteptate.

Ceai de ghimbir

Dacă nu te deranjează gustul specific al ghimbirului, un ceai preparat din această plantă îți va ameliora simptomele de gripă. Este un remediu recunoscut pentru tuse (acționează ca un expectorant natural), dar și ca adjuvant în tratamentul medicamentos, deoarece stimulează imunitatea.

Miere și propolis

Poți folosi mierea pentru a îndulci ceaiurile sau o poți include într-un preparat făcut din lămâie și ghimbir (amestecul acesta se lasă la macerat înainte de a fi consumat). De asemenea, o lingură de miere îți poate reduce starea de disconfort cauzată de tuse și vine la pachet cu o mulțime de alte beneficii pentru tratarea gripei. Atât mierea, cât și propolisul sunt produse apicole cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. În plus, contribuie la creșterea imunității și pot fi folosite chiar și preventiv, înainte de sezonul rece, pentru a spori capacitatea sistemului imunitar de a combate infecțiile.

Ulei esențial de eucalipt

Simptomele asociate răcelii sau gripei pot fi tratate și cu ulei de eucalipt, deoarece acesta ameliorează disconfortul asociat cu afecțiunile respiratorii. Fie că pregătești o infuzie cu ulei esențial pentru a trata congestia nazală sau alegi un produs solubil pe care să îl incluzi în tratament, trebuie să știi că are un efect de calmare foarte apreciat, deci îți va da și o stare de bine. În plus, este un expectorant natural cu eficacitate dovedită. Potrivit medicalnewstoday.com, acest ulei esențial reduce inflamația din organism și ameliorează durerea sau tensiunea musculară asociată cu gripa.

În concluzie, remediile naturale precum extractul de măceș, ceaiul de ghimbir, mierea și propolisul, cât și uleiul esențial de eucalipt pot fi aliați eficienți în ameliorarea simptomelor gripei sau răcelii. Aceste plante au proprietăți dovedite în întărirea sistemului imunitar și în combaterea afecțiunilor respiratorii. Cu toate acestea, este esențial să nu subestimezi gravitatea unei gripe și să consulți un medic în cazul în care simptomele persistă sau se agravează. 

Sursa foto: pexels

Data articol: 23/11/2023