Shop
Ultimele 100 de articole

10 lucruri incredibile pe care corpul uman le face in fiecare zi

31 august 2017, , Vizualizări:
corpul uman - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - smoke-1031060

Corpul uman este o masinarie uimitoare, iar cercetatorii nu contenesc sa descopere noi si noi lucruri incredibile despre el. Cand crezi ca le-ai aflat pe toate, o noua descoperire scoate la lumina abilitati impresionante ale corpului uman.

 

Iata 10 lucruri incredibile pe care corpul uman le face in fiecare zi.

 

 

  1. Se regenereaza aproape complet la fiecare 10 ani

In fiecare zi, aproximativ 70 de miliarde de celule mor si noi nici nu ne dam seama. Flora intestinala se reinnoieste la fiecare 3-4 zile, celulele rosii la fiecare 3 luni, celulele rinichilor la fiecare 12 luni. Timp de 10 ani corpul uman se regenereaza aproape complet. Neuronii pot trai si peste 100 de ani.

 

 

  1. Buricul este universul bacteriilor

Suna bizar, insa in buric sunt mii de bacterii care isi creeaza propriul ecosystem. Cercetatorii spun ca acest ecosistem seamana cu padurea tropicala.

 

 

  1. Receptorii gustului sunt plasati in inima

Bebelusii au atat de multe papile gustative, incat unele sunt situate si pe bolta palatina. Pe masura ce imbatranim numarul acestora scade simtitor. O persoana adulta ajunge la 10.000 de receptori ai gustului situati la nivelul cavitatii bucale, iar numarul se reduce la jumatate pana la implinirea varstei de 60 de ani. Ultimele studii au scos la iveala faptul ca receptorii pentru gustul amar sunt localizati in inima pentru a ajuta organismul sa detecteze infectiile.

 

  1. Acidul gastric poate dizolva fierul

Stomacul uman contine acid clorhidric. In laborator, cercetatorii au pus lame si baterii alcaline intr-o substanta care imita acidul gastric si au observat ca dupa 24 de ore, lama este distrusa in proportie de 63%, in timp ce bateria a rezistat dupa 24 de ore.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax