Shop
Ultimele 100 de articole

4 moduri in care medicul iti poate face rau fara sa vrea

14 iulie 2017, , Vizualizări:
doctor radiografie - sfatulparintilor.ro - foter_com

3. Ce spune medicul se poate adeveri

Daca medicul iti spune ca nu crede ca vei depasi situatia, nu o vei depasi. Din fericire, este valabila si viceversa. Daca medicul iti spune cu convingere ca te poti vindeca complete, este foarte probabil asa sa intample.

 

4. Prognosticul te poate omori

Atunci cand esti bolnav, ai tendinta sa-ti intrebi medicul care sunt sansele sa scapi. Acesta iti poate spune ca sunt sanse de 20% sa scapi in urmatorii 5 ani. Ceea ce inseamna ca ai 80% sanse sa mori in urmatorii 5 ani. In momentul in care aceste date iti intra in minte, vei inlocui speranta cu deznadejdea. Acest lucru va duce la slabirea sistemului imunitar, ceea ce te va face si mai sensibil in fata bolii. Au fost studii care au demonstrat faptul ca persoanele carora li s-a spus ca mai au trei luni de trait au murit dupa trei luni, desi la autopsie s-a descoperit ca fusese pus gresit diagnosticul. Asa ca, ceea ce nu stii iti poate salva viata.

 

 

Daca sunteti curiosi sa stiti ce s-a intamplat cu femeia din scenariul de mai sus, aflati ca este un caz real. Femeia aceea, intr-o saptamana cat a avut de asteptat pentru a face tomografia computerizata si a afla rezultatul, abia daca se mai putea misca. Gandul ca are cancer nu numai ca a oprit capacitatea corpului de a se vindeca, dar i-a facut si mai mult rau, imobilizand-o la pat. Cand au venit rezultatele s-a constatat ca nu are cancer, ci noduli Schmorl, boala ce nu avea nevoie de tratament. De altfel, acesti noduli erau prezenti si in radiografii mai vechi de-ale ei, descoperite ulterior in dosarul medical. Aceasta saptamana de chin ar fi putut fi evitata doar daca cineva s-ar fi uitat in dosarul medical si nu i-ar fi spus ca are cancer.

 

Autor Dr. Lissa Rankin.

Lissa Rankin este autorul best seller-ului “Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself si fondatorul Whole Health Medicine Institute.

 

 

Photo credit: Laura4Smith / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.