Cele mai grele 10 intrebari la un interviu si cum sa le depasesti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai grele 10 intrebari la un interviu si cum sa le depasesti

6. Ce-ar spune despre tine cel mai mare dusman?

Subliniaza anumite aspecte ale personalitatii tale care initial par negative insa pe care le poti trasforma in puncte forte. Vrei un exemplu? Nerabdarea. Folosita incorect la birou poate avea rezultate devastatoare. Insa daca subliniezi faptul ca esti preocupat de timp si iti iei acasa proiectele cu termene limita scurte, te pot ajuta sa-ti scoti in evidenta calitatile de lider. Iar asta e un lucru pe care trebuie neaparat sa-l arati in timpul interviului.

 

 

7. Da-mi un exemplu in care solutiile consacrate n-au mers

Directorul de HR este interesat sa descopere cat de multe stii despre job-ul tau si cat esti de creativ in rezolvarea problemelor. Poate ar trebui sa vorbesti despre noi metode si tehnologii pentru care domeniul in care activezi ar trebui sa fie pregatit.

 

 

8. Care este cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat?

Anumite pozitii presupun un grad ridicat de tenacitate precum si abilitatea de a te ridica dupa ce ai suferit un esec. Aducand exemple de situatii in care ti-ai asumat riscuri, demonstreaza abilitatea ta de a trece peste insuccese, dar si capacitatea de a face mutati neordodoxe pentru a-ti indeplini obiectivul.

 

 

9. S-a intamplat vreodata sa pui sub semnul intrebarii decizia sefului tau?

Intervievatorul este interesat sa auda un raspuns care presupune umilinta dar si abilitatea ta de urma directia indicata de superior. Poti spune povestea insa trebuie sa amintesti si ce ai invatat din acea intamplare. In functie de raspuns ai putea sau nu capata job-ul.

 

 

10. Descrie o intamplare in care membrii echipei tale nu au ajuns la un consens.

Interesandu-se despre dificultatile cu care te-ai confruntat in trecut, posibilul angajator incearca sa anticipeze modul in care vei reactiona in viitor. Clarifica situatia rapid si explica ce ai facut tu pentru a se ajunge la un numitor comun. Apoi vorbeste despre rezultatul obtinut.

 

Foto: dreamstime.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/12/2013