Afla de ce furia este sanatoasa - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5. Nu poti finaliza ce ai de facut. Nu reusesti sa duci la bun sfarsit lucrul pe care l-ai inceput si faci multe pauze. Tragi de timp ca sa amani incheierea lucrarii si te simti prost.

Vestea buna: culmea, este adevarata vorba “pauzele lungi si dese, cheia marilor succese”. Una peste alta, persoanele care fac pauze mai multe din cauza ca nu reusesc sa finalizeze din prima ce au de facut, au un randament de munca mai mare si isi mentin o stare psihica cu mult mai buna decat perfectionistii si workaholicii care cand pun mana pe ceva, nu se opresc pana nu e gata, si eventual si perfect. “Dupa o ora de munca intensa, este greu pentru orice creier sa isi mentina nivelul de concentrare la cota maxima” spune Brent Cooker, cercetator al Universitatii din MelbourneAustralia. Cercetarile acestei universitati cu privire la comportamentul online arata ca persoanele care fac pauze dese ca sa isi verifice emailurile, sa se mai uite cateva minute pe un site ce le place, sunt cu 20% mai productivi decat ceilalti.

 

6. Mica barfa. Cand intretii lantul barfelor, este un semn de insecuritate, asa se stie. Chiar si de lipsa de caracter.

Vestea buna: O barfa mica poate intari prietenii, cata vreme esti selectiv si atent la ce informatii duci mai departe si mai ales cui le spui. E ok sa barfesti despre ultima amanta a unei vedete despre care ai auzit si tu de la altii, dar nu e ok sa barfesti cu tot biroul despre seful tau. Cand impartasesti informatii savuroase cu prietenii tai, se creaza legaturi mai solide intre voi. Specialistii mai sunt de acord cu faptul ca o mica barfa ne ajuta sa ne conturam mai clar ce consideram un comportament acceptabil sau nu la cei din jurul nostru.

 

Fiecare dintre noi are propria sa lista de caracteristici pe care le considera defecte si pentru care se judeca si blameaza fie pentru ca le are, fie pentru ca nu le poate depasi. Insa vestea buna este ca aceste defecte ne ajuta. Ne mobilizeaza, ne fac sa facem fata situatiilor de stres, ne contureaza personalitatea. Sa fim mai bine recunoscatori decat critici cu noi insine. In orice situatie exista doua aspecte si ambele pot fi la fel de corecte.

 

Care e defectul pentru care tu te judeci cel mai aspru, dar de care nu reusesti sa scapi?

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 13/04/2015