Nivel scazut de estrogen? Afla care sunt efectele si ce e de facut - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Nivel scazut de estrogen? Afla care sunt efectele si ce e de facut

estrogen
Credit foto: Imagine de silviarita de la Pixabay

Simptomele deficientei de estrogen

Nivelul scazut de estrogen atrage dupa sine o serie de tulburari si simptome care avertizeaza femeile ca ceva nu este in regula cu corpul lor. Acestea sunt:

– iritabilitate, probleme digestive, balonare, gaze, disconfort

– osteoartritra, dureri de incheieturi, inflamarea si intepenirea incheieturilor

– pierderi de memorie, dificultati de invatare

– infertilitate, lipsa menstruatiei, ciclu neregulat, lipsa ovulatiei

– pierderea densitatii osoase, osteoporoza

– scaderea apetitului sexual, dureri la actul sexual, uscaciune vaginala, senzatie de mancarime in interiorul vaginului

– scaderea tensiunii arteriale, epuizare fizica, subtierea tesuturilor, letargie, depresie, schimbari de dispozitie, subtierea parului, dureri de cap, dureri ale spatelui inferior, insomnie etc.

Femeile aflate la menopauza manifesta simptome precum piele uscata, bufeuri, transpiratii nocturne, uscaciune vaginala, infectii urinare, extenuare. Femeile tinere carora le scade nivelul de estrogen este foarte posibil sa ajunga mai devreme la menopauza.

Te mai poate interesa si: 6 efecte ciudate ale pilulelor contraceptive

Medicamentele cu estrogen si efectele lor

Foarte multi ani, nivelul scazut de estrogen a fost tratat cu hormoni sintetici, insa s-a observat ca, in timp, efectele acestora erau defavorabile organismului si, in loc sa-l ajute, ii faceau mai mult rau. Acum, atentia se indreapta catre sursele naturale – alimente si ierburi – care confera fitoestrogeni. Semintele de in, de susan, nucile, alunele, fisticul, semintele de floarea soarelui, soia, fasolea, sparanghelul, bok choy, morcovii, ardeiul gras rosu, cartofii si zuchinni, perele, zmeura, capsunele, graul, ovazul, secara, orzul, toate sunt surse importante de fitoestrogeni.

Daca te confrunti cu problemele mentionate mai sus, cere sfatul medicului. In urma unui control amanuntit, el iti poate da cele mai bune sfaturi cu privire la o alimentatie corecta si la dozajul de estrogen de care ai nevoie.

Imagine de silviarita de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/11/2023