Cărți dezvoltare personală. Ce să citești ca să începi drumul spre succes - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cărți dezvoltare personală. Ce să citești ca să începi drumul spre succes

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Cărți dezvoltare personală. Ce să citești ca să începi drumul spre succes
Cărți dezvoltare personală
Credit foto: Imagine de Eli Digital Creative de la Pixabay

Bun venit în universul captivant al cărților de dezvoltare personală, unde paginile devin foi de drum către o viață mai împlinită și mai conștientă. Dacă îți dorești să-ți transformi viața, să-ți explorezi potențialul și să atingi noi înălțimi, atunci această selecție de cărți este ghidul perfect pentru călătoria ta personală.

De la înțelepciunea filozofilor venerați la tehnici practice și inspirație motivațională, această colecție cuprinzătoare de cărți de dezvoltare personală te va ghida pas cu pas către autodescoperire. Indiferent dacă ești la începutul călătoriei tale sau ești în căutarea unor noi perspective, aceste cărți te vor învăța cum să-ți descoperi adevărata putere, să-ți atingi obiectivele și să-ți îmbunătățești calitatea vieții în mod semnificativ.

Descoperă secretele succesului, strategiile de gestionare a stresului, tehnici de autodezvoltare și metode practice pentru a-ți îmbunătăți relațiile personale și profesionale.

Fiecare pagină este plină de învățăminte prețioase, iar această călătorie literară este un investiție în tine însuți.

Pregătește-te să explorezi cărțile care pot schimba nu doar modul în care vezi lumea, ci și modul în care te vezi pe tine însuți. Alege să faci primul pas către o viață mai conștientă și mai plină de semnificație, cu ajutorul acestor cărți de dezvoltare personală care te vor inspira, motiva și ghida pe drumul către evoluție personală și profesională.

Îți prezentăm câteva cărți de dezvoltare personală pe care le poți citi

Secretele succesului: Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent – Dale Carnegie

Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut“.  Dar ce anume își doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o carieră ascendentă, prieteni de încredere, o familie iubitoare, un trai decent… și altele asemenea. Desigur, motivele pentru care un om își dorește ceva anume sunt complet personale, însă metodele prin care își poate atinge obiectivul sunt general valabile. Iar metodele din cartea de față au fost testate de peste 15 milioane de cititori de pe cinci continente, pe parcursul a trei sferturi de secol. Volumul de față a ajuns, cu timpul, să fie cea mai vândută carte motivatională publicată vreodată.

Sfaturile lui Dale Carnegie vă arată cum să deveniți un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceți complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageți dintr-o dispută, ce anume trezește dorința de cooperare a partenerilor, cum să faceți o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteți autopromova în ochii celorlalți, în ce fel puteți adresa critici fără să provocați resentimente, de ce e recomandat să vă admiteți propriile greșeli înainte de a le face reproșuri altora, cât de adevărat e proverbul care spune că „vorba dulce mult aduce“, cum să răspundeți la plângerile altora, unde se termină sinceritatea și începe brutalitatea, de ce nu funcționează pe termen lung strategia de a da ordine, cum să vă ajutați ajutându-i pe ceilalți — și multe altele.

Carnegie dovedește că, în cele din urmă, ceilalți ne vor trata exact așa cum îi tratăm. Comportamentul interlocutorilor oglindește propriul comportament.

10 carti de dezvoltare personala care ti-ar putea schimba viata

Puterea prezentului: Ghid de dezvoltare spirituală – Eckhart Tolle

Conștientizând că suntem fiinţa din spatele gândirii, liniştea din spatele zgomotului minţii, iubirea şi bucuria din spatele durerii, ajungem la libertate, salvare și iluminare. Prin aducerea prezentului în ceea ce simţim şi prin anularea identificării cu corpul-durere, ne transformăm experienţa. Anularea identificării cu gândirea înseamnă să devenim observatorii tăcuţi ai propriilor preocupări și comportamente, dar mai ales ai tiparelor repetitive de gândire şi ai rolurilor jucate de către ego.

Atitudinea este totul – Jeff Keller

De ce oare unii oameni reușesc în tot ceea ce își propun, iar alții nu? Care este diferența dintre ei și ce ar putea face cineva pentru a se număra printre învingători? Totul ține de atitudine, de capacitatea de a te imagina în postura de învingător, iar Jeff Keller dă exemple concrete de oameni care au reușit în viață doar pentru că au păstrat în minte imaginea lor atingând obiectivele propuse.

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5

Data articol: 04/10/2023