7 abilitati esentiale pe care orice om ar trebui sa le dezvolte - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 abilitati esentiale pe care orice om ar trebui sa le dezvolte

abilitati esentiale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - superhero-2503808_1920

Abilitati esentiale #4: Abilitatea de a recunoaste vocea din capul tau

Stii despre ce voce este vorba, nu-i asa? Este cea care critica absolut tot ceea ce faci sau nu faci. Apoi critica ceea ce alti oameni fac sau nu fac. Apoi se plange ca lucrurile bune se intampla tuturor cu exceptia ta. Apoi iti spune ca trebuie sa te ingrijorezi ca s-ar putea ca masina sa se strice sau casa sa fie cuprinsa de flacari sau ca ti-ai putea pierde locul de munca.

Vocea in cauza este de fapt egoul tau care iti vorbeste. Si cu cat mai repede recunosti vocea pentru ceea ce este –adica gandurile tale despre viata si nu viata insesi – cu atat mai repede vei incepe sa traiesti cu adevarat.

Dezvoltare personala #5: Abilitatea de a-ti gasi linistea

Linistea sufleteasca este o fantezie, un vis pentru multi oameni. Pentru o clipa imagineaza-ti cum actionezi cand esti alaturi de cineva care te iubeste cu adevarat si pe care il iubesti cu adevarat. Cu acea persoana, nu esti ingrijorat de modul in care iti sta parul; nu trebuie sa-ti ajustezi tonul sau sa fii atent la cum iti sta cravata. Nu esti pe scena si nu trebuie sa-ti faci griji. Cum ar fi sa te comporti astfel tot timpul, sa fii tu insuti fara sa fii ingrijorat in legatura cu ce vor zice/crede ceilalti?

Abilitati esentiale #6: Abilitatea de a fluiera cu degetele in gura

Nu exista nici un avantaj cu exceptia faptului ca esti sexy.

Dezvoltare personala #7:Abilitatea de a face complimente care nu se bazeaza pe infatisare

Cine nu face astfel de complimente? Ne intalnim cu oamenii pe care ii simpatizam si ii complimentam in legatura cu felul in care arata, in legatura cu casa/masina sau cu cainele pe care il au. Ne face sa ne simtim bine, pentru ca ii facem si pe ei sa se simta bine.

Nu oferim insa complimente pentru toate lucrurile pe care le face aceea persoana in interior (spre exemplu pentru ca incearca sa fie un om mai bun in ciuda trecutului sau, indoielilor sale sau, uneori, caderile sale sau temperamentului sau) si ca eforturile sale nu sunt in van.

Imagine de Patrick Neufelder de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/10/2021