4. Pestele de cultura traieste in propriile fecale
Fecalele pestilor se depun ca sedimente pe fundul bazinelor. Acestea contin substante care favorizeaza cresterea si inmultirea algelor care reduc cantitatea de oxigen din apa, ceea ce face dificila supravietuirea pestilor.
5. Pestii din crescatorii incearca sa evadeze
Potrivit statisticilor americane, in Atlanticul de Nord, peste doua milioane de somoni reusesc sa evadeze in salbaticie. Aproximativ 20% din cantitatatea de somon salbatic capturat in aceste ape sunt de fapt pesti “evadati”. In plus, incrucisarea pestilor din crescatorie cu cei salbatici duce la aparitia unei specii hibrid care nu este foarte viabila.
6. Cheltuieli mai mari
Distrugerile aduse mediului din pricina crescatoriilor de pesti sunt mai mari decat beneficiile economice aduse de astfel de ferme. Specialistii americani spun ca suma costurilor ascunse ale unei crescatorii se ridica la 700 milioane de dolari anual, adica jumatate din valoarea productiei anuale.
Ce e de facut?
Pestele salbatic poate fi mai sanatos, in conditiile in care presupui ca nu a fost contaminat cu boli, chimicale sau mercur. Cheia este moderatia. Poti completa cantitatea de elemente nutritionale sanatoase din alte surse. De exemplu, omega-3 poti gasi in semintele de in, canepa, soia si nuci.
Photo credit: Anoop Negi / Foter.com / CC BY-NC-SA
Citeste continuarea: 1 2
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici