Sfantul Ciprian. Sfantul care inaltura farmecele si vrajile! Ce trebuie sa faci pe 2 octombrie! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sfantul Ciprian. Sfantul care inaltura farmecele si vrajile! Ce trebuie sa faci pe 2 octombrie!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Sfantul Ciprian. Sfantul care inaltura farmecele si vrajile! Ce trebuie sa faci pe 2 octombrie!
Sfantul Ciprian

In fiecare an, la 2 octombrie, crestinii ortodocsi il praznuiesc pe Sfantul Ciprian, sfantul care inlatura farmecele si vrajile.

Cine a fost Sfantul Ciprian

Sf. Ciprian a trait in timpul imparatului Diocletian (284-305). Sfantul Ciprian a fost vrajitor, filosof si slujitor al zeului pagan Apolo din Antiohia Siriei.

Din relatarea vietii sale, aflam ca un tanar pagan, Aglaid, s-a indragostit de Iustina si dorind sa o ia de sotie, cere ajutorul vrajitorului Ciprian pentru ca a fost respins de fecioara. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care sa aprinda in ea pofta trupeasca pentru Aglaid. Dar vrajile lui Ciprian au ramas fara efect, caci ea le alunga cu rugaciune, post si semnul sfintei cruci. In urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut inselarea in care se afla si s-a botezat. El a fost hirotonit preot, iar mai tarziu episcop in Cartagina. Sfantul Ciprian a murit ca martir pe 2 octombrie 304 impreuna cu Sfanta Iustina.

Unde se afla moastele Sfantului Ciprian?

Pe Calea Victoriei, nr.12, intre strazile Stavropoleos si Lipscani, se afla Biserica Sfantul Ciprian – Zlatari. In aceasta biserica este prezenta mana dreapta a sfantului Ciprian. Oamenii il cinstesc pentru partea luminoasa a vietii sale: convertirea la crestinism, viata inchinata slujirii lui Hristos si pentru cununa de martir pe care a primit-o in vremea cand era episcop. Sfantul Ciprian este cinstit ca cel care inlatura farmecele si vrajile. Mana dreapta a Sfantului Ciprian, facatoare de minuni, se afla in partea stanga a altarului, intr-o caseta de mici dimensiuni. Orice credincios se poate inchina Sfintelor Moaste.

Te mai poate interesa si: Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum

Traditii si obiceiuri de Sf. Ciprian

Se spune ca in ziua in care se praznuieste Sfantul Ciprian, casa si hainele trebuie stropite cu aghiazma, pentru indeparcarea farmacelor. De asemenea, despre rugaciunile facute la racla Sfantului Ciprian se spune ca vindeca bolile si teama de vraji si descantece.

Daca gasesti in casa obiecte caudate, trebuie sa le arzi, apoi sa aprinzi tamaie intr-un vas, pe care sa-l duci in fiecare camera. Numai baia nu se tamaiaza.

Ritualurile vrajitoresti nu au efect daca te rogi in ziua Sfantului Ciprian.

De asemenea, femeile care nu pot face copii, se pot ruga in aceasta zi pentru a fibinecuvantate cu prunci. Iar cei care au casniciile la rascruce pot inalta rugi catre Sfantul Ciprian ca sa le inchege mariajul.

Foto

Cuvinte cheie:
Data articol: 01/10/2021