Pastilele de slăbit: Cât de nocive sunt - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pastilele de slăbit: Cât de nocive sunt

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Pastilele de slăbit: Cât de nocive sunt

În România, peste 4 milioane de persoane suferă de obezitate, adică 30% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi. Pe fondul acestor statistici, piaţa medicamentelor pentru slăbit este evaluată neoficial la peste 300 de milioane de euro anual, dar acestea pot avea efecte devastatoare asupra sănătăţii celor care le folosesc.

Magazinele şi internetul sunt pline de produse magice care garantează slăbitul în câteva zile. Cu toate acestea, ele pot să îi trimită pe cei care le folosesc direct la Urgenţă, mai ales că jumătate sunt contrafăcute, scrie RTV.NET.

Conform doctorilor, în România sunt peste patru milioane de oameni care suferă de obezitate. Astfel, 30% dintre femei si 20% dintre bărbaţii din România au probleme cu kilogramele în plus. Aceştia sunt primii care apelează la produsele ce promit efect maxim cu efort minim. Numai că pastilele, picăturile şi ceaiurile promovate peste tot pot fi adevărate bombe chimice deoarece de cele mai multe ori acestea pot duce la boli de ficat, rinichi sau chiar atacuri cerebrale.

„Aceste pastile au succes pentru că ele livrează efecte puternice, rapide, chiar zeci de kilograme, aşa cum se pretinde, doar că asta se întâmplă cu niste costuri extraordinare asupra sănătăţii se ajunge şi până la a muri. Sunt oameni care au murit din cauza acelei pastile contaminate cu sibutramină”, a declarat Cristi Margarit, expert în nutriție și alimentație sănătoasă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atenţionează că mai bine de jumătate dintre medicametele de slăbit sunt contrafăcute, neoficial existând o piaţă de peste 300 de milioane de euro. Medicii spun că persoanele care vor să slăbeasca trebuie să renunţe doar la patru kilograme pe lună, de preferat cu ajutorul dietelor personalizate şi sportului.

Data articol: 19/04/2013