De ce nu e bine sa arunci coaja fructelor. Afla la ce o poti folosi - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce nu e bine sa arunci coaja fructelor. Afla la ce o poti folosi

De ce nu e bine sa arunci coaja fructelor - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_163941670_L
Credit foto: Depositphotos.com

Rodii

Si coaja de rodie poate fi folosita in mai multe moduri. Fie o lasi la uscat ca sa faci potpourri (pentru varietate, o poti combina cu coaja uscata de mar sau de lamaie sau poti picura deasupra cateva picaturi de parfum), fie o folosesti in remedii naturiste pentru problemele digestive si ale tractului intestinal, ca de pilda diareea. Nu trebuie decat sa fierbi coaja de rodie impreuna cu un baton de scortisoara si sa bei apa obtinuta, dupa ce s-a racit. Fa asta de trei ori pe zi, pana cand dispar simptomele.

Cartofi

Coaja de cartofi e o adevarata „fabrica“ de nutrienti: coaja unui cartof de dimensiunea pumnului iti ofera jumatate din necesarul zilnic de fibre solubile, potasiu, fier, forsfor, zinc si vitamina C. O poti consuma fieband cartoful intreg si zdrobind-ul cu tot cu coaja pentru a face piure sau turnand ulei de masline peste cojile crude si dandu-le la cuptor. Coaja de cartofi este foarte buna si pentru ingrijirea parului, pentru ca te poate ajuta sa scapi in mod natural de firele albe. Fierbe cojile timp de jumatate de ora si clateste-te cu aceasta apa dupa samponare – incet-incet iti vei vopsi parul fara sa apelezi la chimicale.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici!

Pere

Ca si in cazul altor fructe, coaja e mai valoroasa decat para in sine. Asta deoarece e plina de fibre si contine o concentratie mai mare de vitamine si nutrienti decat pulpa fructului. Printre acestia se numara acidul clorogenic, un antioxidant puternic, si floretinul, un flavonoid ce are capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.


Avocado

Desi coaja nu e comestibila, uleiul din continutul ei este un serum fantastic pentru piele, pentru ca poate penetra tesuturile in profunzime, hranind si hidratand intens tenul. Uleiul de avocado este, de asemenea, bogat in steroline, ce ajuta la estomparea petelor de varsta si la repararea pielii afectate de razele solare. Expertii americani in ingineria alimentara au constatat ca uleiul de avocado creste semnificativ nivelul de colagen din piele (care se diminueaza odata cu inaintarea in varsta), putand asadar combate aparitia ridurilor. Ca sa te bucuri de avantajele uleiului de avocado, maseaza-ti delicat pielea cu partea interioara a cojii si lasa-i sucurile sa actioneze 15 – 20 de minute, dupa care clateste cu apa.

Autor: Alexandra NEDELCU

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 10/05/2023