Anul Nou Chinezesc. 20 de curiozitati pe care nu le stii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Anul Nou Chinezesc. 20 de curiozitati pe care nu le stii

anul nou chinezesc - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chinese-new-year-2190543_1920

11. Vei manca galuste chinezesti la fiecare masa, in fiecare zi

Teoretic, asa ar trebui. Insa nu toata lumea mai are acest obicei. Se mananca si coltunasi in timpul cinei de Anul Nou sau dimineata la micul dejun. In partea sudica, galustele nu sunt atat de populare. Aici se prefera binecunoscutele pachetele de primavara.

12. Deserturi speciale

Tangyuan (in traducere supa de perisoare din orez) este un desert popular. La fel si Nian Gao (un tip de prajitura din orez). Acesta simbolizeaza succesul. Fa gao, un fel de pandispan briosa, simbolizeaza bogatia.

13. Vinuri speciale

La fiecare ceremonial ai nevoie de vin. Exista vin pentru mesele de logodna, exista vin pentru nunti, vin pentru aniversarile zilei de nastere. Asa ca este clar ca Festivalul Primaverii are nevoie de vinul sau. Mai ales ca se vor face multe toasturi.

14. Decoratiuni rosii

Nu doar artificiile il sperie pe Nian. Ci si culoarea rosie. De aceea, toate casele sunt decorate in rosu.  Se vor pune pe langa case lampioane rosii, precum si ghirlande din ardei iute rosu (adevarat sau fals). De asemenea, oamenii poarta ceva rosu pentru a avea noroc.

15. Fiecare an este dedicat unei zodii

Horoscopul European are 12 zodii lunare. Horoscopul chinezesc are 12 zodii anuale. Acestea sunt: Sobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos, Caine, Mistret). Anul 2019 este anul Mistretului.

Citeste aici mai multe despre anul Mistretului de Pamant si influenta sa pentru celelalte zodii.

Daca nu stii in ce an chinezesc esti nascut, click aici!

16. Remedii pentru anul in care te-ai nascut

Chinezii spun ca anul in care esti nascut este mai putin norocos din tot ciclul de 12 zodii. De aceea trebuie sa porti accesorii care sa te protejeze de ghinion. Acestea sunt specifice fiecarei zodie in parte. Dar, cel mai popular remediu este un obiect vestimentar de culoare rosie.

17. Imbatranesti cu un an

In China,  exista varsta “adevarata” (cea din buletin) si cea “falsa”, data de Anul Nou Chinezesc. Indiferent cand esti nascut, dupa Festivalul  Primaverii imbatranesti cu un an.

18. Urarea de Anul Nou este “xin nian kuai le”

In traducere “La multi ani!”. Insa, in Hong Kong sau in alte regiuni in care se vorbeste dialectul cantonez se zice “gong hei fat choy”. In dialectul mandarin se zice “gong xi fa cai” care, in traducere, inseamna “Felicitari pentru noroc!”.

19. Sarbatoarea Anului Nou Chinezesc se incheie cu Festivalul Lampioanelor

Prima Luna plina a anului Lunar prilejuieste Festivalul Lampioanelor. Desi familia este importanta, in aceasta noapte se sarbatoreste libertatea. Lampioanele sunt de toate formele si de toate culorile. In trecut, fetele nu aveau voie sa iasa din casa singure. Insa in aceasta noapte, la lumina Lunii pline si a lampioanelor, aveau voie sa se aventureze singure. In China, Festivalul Lampioanelor marcheaza si Ziua indragostitilor.

20. Anul Nou Chinezesc este sarbatorit in toata lumea

Se zice ca unul din 6 oameni din lume este chinez. Acestora li se adauga chinezii care nu locuiesc in China. Asa se face ca Anul Nou Chinezesc se sarbatoreste si in afara Asiei. Londra, San Francisco, Sidney gazduiesc cele mai mari Festivaluri ale Primaverii in afara Asiei.

Sursa: chinesenewyear.net

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/01/2020