Repository Sfatul, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 141 din 150
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Repository Sfatul

Povestea noastra!

  POVESTEA NOASTRA! Povestea noastra?! Probabil seamana cu a ta, cu a voastra.Si totusi, pentru noi e importanta pentru ca e…e POVESTEA NOASTRA! Au trecut anotimpuri  in care am gandit, am trait am visat pentru doi. Apoi a venit momentul

27 decembrie 2010

buna ziua.sunt mamica unui baietel de 8 luni si meniul lui zilnic consta in:ora 06lapte praf,10fructe cu iaurt sau biscuiti,ora14 pireu de legume sau supa,la ora 18 si 22 lapte cu cereale.nu stiu daca procedez bine ce ma sfatuiti?multumesc anticipat

27 decembrie 2010

Masa de Craciun

am avut o masa imbelsugata in aceasta zi mare a Craciunului.meniul a constat in: aperitiv: toba,lebar,sunculita,oua umplute,rosiiumplute cu branza,castraveti,vinete,cascaval,masline,chiftelute, piftie felul al doilea a constat in sarmalute cu mamaliguta ,smantana si ardei iute felul 3 ne-a linistit papilele gustative cu

26 decembrie 2010

Cu ce rasplatim colindatorii?

M-am confruntat aceste zile cu o problema: cu ce sa imi rasplatesc colindatorii. Nu am vrut sa le arung in traista doar un covrig ca sa nu fie dezamagiti, dar nici sa trec peste limita decentei. In fond, nu sunt

26 decembrie 2010

Inima de copil

In fiecare an astept Craciunul cu aceeasi bucurie; fie criza cat de rea, de Craciun tot gasim ceva prin buzunare de mici cadouri si bucuria revine in viata noastra pentru cateva zile de sarbatoare. Si anul asta am facut din

26 decembrie 2010

Piftie de porc

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .

Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa  

26 decembrie 2010

Ciorba de porc

 

Ingrediente

 

1/2 kg piept de porc, 2 morcovi, 1/2 telina, 2 cepe, 2 cartofi, un ardei,o mana de orez,2 linguri  bulion, 1/2 l bors, sare, un ou,o lingura smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se pune carnea la foc in apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot ,se spumeaza. Se curata morcovii, telina ,ardeiul si ceapa si toaca-le marunt. Se curata si spala cartofii si apoi se taie in cuburi. Cand carnea

 

 

 

26 decembrie 2010

Cozonac cu nuca

pentru 10 cozonaci

Ingrediente

3.5 kg faina alba
1 lingura sare
200 gr zahar
1 l lapte caldut
4 galbenusuri + 4 oua intregi
150 gr unt (sau margarina)
200 ml ulei

26 decembrie 2010

pneumonie de sarbatori

Nu stiu ce sa mai zic dar nu mai pot de ghinionul care m-a lovit zilele acestea .chiar in ajun de craciun m-am trezit cu o tuse si febra.in scurt timp medicii mi-au spus ca am pneumonie.abia ma misc,mor de

26 decembrie 2010

SARBATORI FERICITE!

Sarbatoarea Craciunului,vreme de poveste cand toti suntem mai buni,mai darnici,mai iubitori,colindele strabune sa va astearna in suflet liniste si pace,iar fulgii de zapada sa va aminteasca de veselia copilariei. Anul Nou si urarile de bine sa va aduca prosperitatea. Sarbatori

23 decembrie 2010

Salata de boeuf

500 g rasol de vaca sau piept de pasare,
400 g cartofi,
3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
200 g mazare,
1 telina mica,
castraveciori si gogosari acri,
patrunjel verde,
maioneza,
masline,
albus de ou fiert,
mustar.

23 decembrie 2010

Eclipsa de Soare din ianuarie 2011

Eclipsa de Soare din 4 ianuarie se produce in conjuncturi mai putin "incurcate" decat cea de Luna din 21 decembrie. Dupa durerea de cap adusa de eclipsa de Luna, vine momentul din ianuarie care sa ne permita sa plantam noi

21 decembrie 2010

Eclipsa de luna din decembrie 2010

Eclipsa de Luna din 21 decembrie se produce in niste conjuncturi astrale aglomerate si destul de tensionate. Avand in vedere ca eclipsa are loc in zodia Gemenilor si ca exact in aceasta perioada planeta guvernatoare a acestei zodii, Mercur, se

21 decembrie 2010

EVOLUTIA: Primii pasi

Candva, tot ce misca pe planeta Terra traia in apa. Nu existau decat animale acvatice, fiinte ale mediului lichid, ducandu-si viata in fluidul primordial fara nici o grija pentru economia de apa, caci apa le inconjura din toate partile si

21 decembrie 2010

Steaua de la Bethleem:o noua explicatie astronomica.

Oamenii de stiinta incearca de multa vreme sa dea o explicatie rationala aparitiei stelei, pornind de la ideea ca a fost vorba despre un eveniment astronomic neobisnuit. In centrul noii ipoteze sa afla planeta Jupiter care, in urma cu 2000

21 decembrie 2010

CRACIUN FERICIT!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_FJAJnacfUw?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_FJAJnacfUw?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

21 decembrie 2010

LA MULTI ANI!!!

Scoală gazdă din pătuţ Florile dalbe, Şi ne dă un colăcuţ Florile, florile dalbe Că mămuca n-o făcut Florile dalbe Sită deasă n-o avut Florile, florile dalbe Pe cand sită-o căpătat Florile dalbe Covata i s-o crăpat Versuri Colinde –

21 decembrie 2010

 Care sunt alimentele “bune”?

Sparanghel: Ajuta la intarirea venelor si capilarelor si controleaza tensiunes, o excelenta sursa de vitamine A, B & C.      Avocado: Desi bogate in calorii, aceste fructe contin o gramada de acizi grasi care ajuta la imbunatatirea calitatii pielii si a

21 decembrie 2010

Fructele si legumele: bogatia naturii

  Fie consumate ori folosite pentru uzul extern, in cosmetica, fructele si legumele sunt adevarat izvor de sanatate fiind bogate in vitamine. Indiferent de tipul de ten pe care-l avem ca este un ten gras (cu porii mari, pete, puncte

21 decembrie 2010

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Ingrediente:Varza acra cca 1,5 kg; 1/2 kg carne de porc, 200 g ceafa de porc afumata, 50-100 g orez,100 g ceapa, piper, ienibahar, suc de rosii(100 ml), o foaie de dafin, cimbru, marar.

Mod de preparare :Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor foarte subtiri, fara nervuri groase. Varza prea acra sau prea sarata se spala in 2-3 ape caldute, atit frunzele intregi cat si tocate. Carnea de porc sau amestecata cu carne de vaca si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita

21 decembrie 2010