Shop
Ultimele 100 de articole

Eclipsa de Soare din ianuarie 2011

21 decembrie 2010, , Vizualizări: ...

Eclipsa de Soare din 4 ianuarie se produce in conjuncturi mai putin "incurcate" decat cea de Luna din 21 decembrie. Dupa durerea de cap adusa de eclipsa de Luna, vine momentul din ianuarie care sa ne permita sa plantam noi seminte pe terenul curatat deja de momentul din decembrie.

Producandu-se in semnul concret si realist al Capricornului, aceasta eclipsa, desi aducatoare de vesti bune, ne va tine totusi cu picioarele pe pamant aratandu-ne ca este necesar sa construim cu rabdare si cu metoda. Parteneriatele si relatiile sunt extrem de importante acum in special prin implicarea, in aceste conjuncturi astrale, a asteroidului Eros.

 

La nivel simbolic, in momentul de eclipsa are loc uniunea sacra a Soarelui cu Luna, cununia yin-ului cu yang-ul, comuniunea a doua elemente de polaritate diferita. Parteneriatele si relatiile incepute in aceste conjuncturi sunt in mod special potentate, totusi acest lucru nu inseamna ca ele promit numai lapte si miere: provocari, intarzieri si greutati sunt posibile in viitor, insa ele nu au decat scopul de a ajuta la elevarea relatiilor respective.

Intampinand momente de cumpana si trecandu-le cu bine este mai elevator decat absenta oricaror provocari. Este clipa realismului si a deciziei de a continua mai departe alaturi de celalalt in vederea atingerii unor scopuri concrete. Cei care sunt pregatiti sa puna cartile pe masa si sa lase deoparte jocurile de culise vor beneficia cel mai mult de acest moment. Daca unii au ales pana acum sa se minuneze de "hainele cele noi ale imparatului", ei vor fi nevoiti, mai devreme sau mai tarziu, sa isi ia inima in dinti si sa pronunte adevarul, asa cum este el si nu cum se asteapta cei din jur sa-l auda.

La nivel global, momentele de eclipsa au efectul de amplificare a crizelor deja existente, confruntare cu acestea si, in cele din urma, rezolvare a lor. Sunt in mod special afectate zonele din care sunt vizibile eclipsele.

Influenta eclipsei de Soare in plan politic

 

In decembrie, zonele vizate sunt America de Nord, Groenlanda si Islanda iar in ianuarie eclipsa va fi vizibila din cea mai mare parte a Europei, nodrul Africii si Asia centrala.

Din punct de vedere astrologic, momentul de eclipsa din 4 ianuarie are un impact special asupra hartii natale a Statelor Unite. Este posibil ca informatii financiare si politice sa iasa la suprafata intr-un mod care sa afecteze serios atat imaginea publica a SUA, cat si sentimentul de securitate interioara al fiecarui american.

De asemenea, si harta natala a Turciei este atinsa in mod direct de eclipsa din ianuarie; daca ne amintim ca o alta eclipsa solara, cea din august 1999, a fost conjunctura declansatoare a masivelor cutremure care au pus la pamant Turcia si au dus la moartea a mai mult de 200 de mii de oameni, ne putem astepta ca evenimente importante sa se produca in aceasta tara in anul ce urmeaza. Nu este necesar ca ele sa fie de natura tragica, insa vor fi de importanta crescuta pentru aceasta natiune.

Foto: Hepta

sura:intrefete

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu